Fostul șef al Transelectrica care și-a falsificat diploma de studii a fost condamnat
Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi uz de fals.
În plus, magistraţii au dispus desfiinţarea diplomei false de inginer şi a oricăror copii ale acesteia. Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.
”Solutia pe scurt: (...) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. (...) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals”, se arată în sentinţă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pedepsele au fost contopite, inculpatul fiind condamnat la 2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare (o treime din celelalte pedepse ale închisorii), urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare.
”În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se mai arată în document.
Prin sentinţă, magistraţii au dispus şi că fostul preşedinte Transelectrica nu poate fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, şi in se interzice dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 5 ani.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni, jud. Ilfov sau în cadrul Postului de poliţie Clinceni, jud. Ilfov, pe o perioadă de 120 de zile”, se mai arată în sentinţă.
Magistraţii au revocat măsura preventivă a controlului judiciar şi au respins acţiunea civilă formulată de partea civilă Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA, ca rămasă fără obiect.
În plus, instanţa dispune desfiinţarea totală a înscrisului falsificat, respectiv a Diplomei de inginer seria D nr. 0286614, aparent emisă de Universitatea Politehnica Bucureşti, inclusiv a oricăror copii identificate ale acesteia.
Sentinţa magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: News.ro
Etichete: inchisoare cu suspendare, sentinte, transelectrica,
Dată publicare:
18-02-2020 07:19