Fostul șef al Transelectrica, trimis în judecată pentru că și-a falsificat diploma de inginer

Ultima actualizare: 12-12-2019 21:19
Fostul şef al Transelectrica, arestat. Ar fi depu...
Fostul șef al Transelectrica, trimis în judecat...

Fostul şef al Transelectrica Marius Caraşol a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Caraşol a fost acuzat de procurori că a falsificat o diplomă de inginer pentru a putea ocupa funcţia de conducere în companie. Ministerul Educaţiei a confirmat că "diploma" prezentată de fostul şef Transelectrica nu a fost emisă niciodată..

Potrivit unui comunicat emis de Parchet, Marius Caraşol a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru uz de fals, în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim, uz de fals, în legătură cu acelaşi document depus la cererea de angajare la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica SA", şi înşelăciune (parte civilă - Transelectrica).

 

Ce scrie pe diploma falsă a fostul şef Transelectrica

 

Potrivit noii conduceri de la Transelectrica, pe diploma depusă de fostul director la dosarul de angajare în copie scrie că a fost obţinută în februarie 2006 şi eliberată în acelaşi an, 6 luni mai târziu. Rama din marginea actului este specifică diplomelor de Bacalaureat, nu celor de inginer. În 2006, Politehnica elibera diplome care arătau diferit faţă de cea controversată.

În plus, după ce Politehnica a anunţat că nu a eliberat un asemenea act pentru că fostul director nu-şi terminase studiile, Ministerul Educaţiei a confirmat pentru Ştirile PROTV că NU a fost emisă niciodată o diplomă de inginer cu seria şi numărul de pe diploma prezentată de Marius Caraşol. Şi nu numai că nu a fost emisă la Politehnica, ci la nicio facultate din România.

 

Cine este Marius Caraşol, fostul şef Transelectrica

 

Marius Caraşol are 45 de ani, e dintr-o comună din Teleorman, a făcut liceul de electricieni la Alexandria şi a fost numit în vârful Transelectrica în decembrie anul trecut, la scurt timp după ce Niculae Bădălau a devenit ministru al Economiei, autoritatea tutelară a companiei strategice.

Până atunci fusese 8 luni de zile directorul sucursalei Bucureşti. Veniturile în perioada cât a ocupat funcţii de conducere depăşesc 340 de mii de lei, potrivit documentelor publice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO