Fostul șef al Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 15:03
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 13:21
Categorie: Stiri actuale

Marius Dănuț Carașol, fostul şef al Transelectrica, a fost reținut  marți de procurorii Parchetului General, care-l cercetează pentru uz de fals şi înşelăciune. El va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă.

 

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului de peste 460 000 de lei, procurorii au instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.

”Propunerea de arestare preventivă împreună cu dosarul cauzei se trimit Judecătoriei Sectorului 1 București.” - se arată într-un comunicat al procurorilor.

Scandalul în care este implicat fostul șef Transelectrica a a apărut după ce jurnaliştii de la Edupedu au descoperit că Dănut Carașol şi-a falsificat diploma de absolvire a facultăţii, actul fiind necesar pentru angajarea în funcţia de director al companiei.

Transelectrica îi cere acum să dea înapoi 460.000 de lei, venituri primite în ultimii ani. 

Practic, toată situaţia reală a fostului director al Transelectrica a ieşit la iveală în luna spetembrie, atunci când Universitatea Politehnică a transmis că, deşi Dănut Carașol a fost studentul universităţii, el nu şi-a terminat studiile.

Prin urmare, el nu are o diplomă care să ateste faptul că a dobândit aceste cunoştinţe şi că a susţinut un examen şi că are un act oficial, care să îi ateste competența pentru postul de director al Transelectrica.

Însă la dosarul său de angajare figura o diplomă care atestă încheierea studiilor, care se pare că este falsă. Asta urmează să stabilească, în mod clar şi fără dubii ancheta Parchetului General și, totodată,  recuperarea prejudiciului de aproape 100.000 de euro. Adică salariile încasate de Danut Caraso în perioada în care acesta a fost director, în baza unei diplome, se pare, falsă.

 

Percheziții la domiciliul fostului director al Transelectrica, Marius Caraşol
Plângere penală împotriva fostului preşedinte al Transelectrica. De ce este acuzat
Marius Caraşol a fost demis din funcția de președinte al companiei Transelectrica
VIDEO PROTVPLUS.RO