Fostul şef al Transelectrica, arestat. Ar fi depus la dosar o diplomă de licenţă scrisă de mână


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 19:49
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 19:48
Categorie: Stiri actuale

Fostul președinte al Transelectrica, Marius Carașol, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Aceștia îl cercetează pe Carașol pentru înșelăciune și fals, după ce a ieșit la iveală că și-a falsificat diploma de inginer.

Procurorii i-au pus și sechestru asigurator pe bunuri după ce Compania Națională de stat s-a constituit parte civilă în dosar și îi cere fostului director 460.000 de lei, adică salariile încasate.

Ziua lui Marius Carașol a început cu 3 percheziții domiciliare, în București și Clinceni, executate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice.

Fostul director al Transelectrica a fost apoi ridicat și condus la Parchetul General, unde procurorii i-au spus că e cercetat pentru fals și înșelăciune, apoi a fost reținut și dus în fața judecătorilor sectorului 1.

Maruis Carașol are 45 de ani, s-a născut într-o comună din Teleorman și până în anul 2006, a fost electrician cu studii medii.

În mai, anul trecut, a devenit directorul sucursalei Transelectrica din București, în urma unui concurs. Candidații erau obligați să depună la acel moment și diploma de inginer în domeniu, altfel nu se puteau înscrie.

Marius Carașol a depus la dosar o diplomă de licență scrisă de mână, pentru cursuri la seral obținută chipurile în 2006 cu notă de absolvire 9,40.

În acest timp a încasat un salariu de director, iar în decembrie anul trecut, a fost numit la vremea aceea de ministrul Nicoale Bădălău chiar președintele Transelectrica. Indemnizația prevăzută în contract 31.000 de lei.

Problema e că diploma nu a fost emisă niciodată de Universitatea Politehnica, reprezentanții acesteia confirmând că Marius Carașol nu și-a încheiat niciodată studiile și că actul depus de fostul președinte la dosarul său de angajare e cel mai probabil un mare fals.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Fostul șef al Transelectrica, reținut de procurori după ce și-a falsificat diploma de absolvire
Percheziții la domiciliul fostului director al Transelectrica, Marius Caraşol
Marius Caraşol a fost demis din funcția de președinte al companiei Transelectrica
VIDEO PROTVPLUS.RO