Fost şef de crematoriu, despre cazul Caracal: Incinerarea nu se poate face într-un butoi

Ultima actualizare: 31-07-2019 11:40
Gheorghe Dincă dus la Craiova
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, Gheorghe Ionel, a declarat, marţi seara, că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru că este nevoie de o temperatură de 1.400 de grade.

Potrivit News.ro, el a făcut această declaraţie la un post de televiziune, în legătură cu tragedia de la Caracal, după ce DIICOT a anunţat că Gheorghe Dincă a ucis-o pe fata de 15 ani şi apoi a incinerat-o.

”Sută la sută nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1.400 de grade. (...) Nu se poate obţine o astfel de temperatură în acel butoi. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obţineam după o oră - o oră şi ceva în care mergea arzătorul în gol şi abia se ajungea la 1.200 de grade, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. (...) În butoi, dacă putea obţine 200 - 300 de grade. La crematoriu, coşul are o înălţime de 20 de metri şi exista şi un sistem de ventilaţie care arunca fumul la 15-20 de metri în sus, iar vecinii ne bodogăneau şi aşa pentru miros”, a spus Gheorghe Ionel.

El a spus că la crematoriu este nevoie de aproximativ o oră pentru ca un corp să fie incinerat şi a exclus posibilitatea ca o incinerare să poată fi făcută într-un butoi.

Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul, apoi a incinerat-o, a anunţat DIICOT duminică seara. Sunt indicii că bărbatul a acţionat similar şi în cazul Luizei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO