Florin Piersic a facut magie pe scena, de ziua lui. Spectacolul "Nu ma intrebati cati ani am" s-a tinut cu casa inchisa

×
Codul embed a fost copiat

Mereu fascinant, Florin Piersic a facut magie cu simtul umorului si cuvinte alese, miercuri seara, pe scena Operei Nationale din Cluj, unde si-a serbat ziua de nastere.

Maestrul a implinit 80 de ani si, cu aceasta ocazie, a vrut sa fie impreuna cu cei care i-au bucurat mai bine de o jumatate de secol de viata: oamenii din public.

Spectacolul "Nu ma intreba cati ani am" s-a tinut cu casa inchisa.

 

"Nu ma intreba cati ani am", a spus aseara Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori romani si, desigur, cel mai fermecator.

Citește și
Florin Piersic
Surpriza de care a avut parte Florin Piersic, cu ocazia implinirii a 80 de ani
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Maestrul a implinit ieri 80 de ani si, cu aceasta ocazie, a vrut sa sarbatoreasca in locul care este cel mai aproape de inima sa - pe scena.

Asadar, la Opera Nationala din Cluj, a tinut un spectacol fabulos, din care nu au lipsit glumele si discutiile savuroase cu publicul, care l-au facut atat de iubit.

Florin Piersic: "Nu-ntreba, nu-ntreba cati ani am... Imi pare rau, actele nu le am. Cu ce-i scris pe hartii, niciodata nu ma-ncarc. Varsta mea e ce stiu si ce fac!"

Vesel si cu un simt al umorului ce il tine mereu tanar, Florin Piersic s-a simtit pe scena ca acasa, dupa cum a marturisit chiar el. Spectacolul "Nu ma intreba cati ani am" s-a tinut cu sala plina. Acompaniat de orchestra Operei Nationale din Cluj, actorul a tinut si un monolog - cel care, in urma cu 58 de ani, i-a marcat debutul pe scena teatrului.

Florin Piersic: "Haideti sa fac ceva care sa imi aminteasca mie de momentul debutului meu in teatru. Primul meu rol, Peer Gynt, din poemul dramatic al lui Ibsen."

Florin Piersic a cantat, a recitat, a glumit cu publicul si s-a bucurat de o seara de poveste.
Florin Piersic, pe scena: "Eu in seara asta nu trebuia sa fiu sarbatorit pentru ca socotesc ca ar trebui sa ies definitiv la pensie ceea ce nu imi prea place sa spun, dar asta e."

Dupa 4 ore de spectacol, sala a vuit de ropote de aplauze, care nu s-au oprit minute in sir. Maestrul a fost coplesit de emotie.

Actorul a primit - evident, cu umoru-i caracteristic - si multe buchete de flori, dar si cadouri.

Toti cei prezenti miercuri seara la Opera Nationala din Cluj l-au urmarit cu bucurie si i-au facut o multime de urari.

Doamna: "Sarmant, eu sunt indragostita de Florin Piersic, un tip absolut minunat, asa a adunat de la fiecare roman cate ceva, este al nostru.  Te regasesti in toate povestile lui. Il iubesc!"

Tanara: "Un om extraordinar, un om direct, sincer si un om de la care avem multe de invatat si de care Romania are foarte multa nevoie."

La 80 de ani, Florin Piersic ne da tuturor o lectie impresionanta de viata.

Dorel Visan: "Sa ramana mereu asa tanar, cu un spirit frumos si o memorie buna. Asta e secretul longevitatii. Arta de a trai este o tactica in care multi dintre noi vom ramane incepatori."

IPS Andrei Andreicut Mitropolitul Clujului: "De o viata intreaga il pretuim il admiram si il iubim pe Florin Piersic si ii dorim ca Dumnezeu sa ii mai dea ani ca sa ne mai faca bucurii."

Ieri, Florin Piersic a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad ofiter, pentru contributia sa in teatrul si cinematografia romaneasca.

De-a lungul unei cariere incredibile, Florin Piersic a interpretat eroi de legenda, haiduci, seducatori, personaje istorice sau aventurieri cu inima mare. A fost Saptecai, Preda Buzescu, Harap Alb, Pintea, dar mai ales celebrul Margelatu, un rol care i-a adus o popularitate imensa.

La finalul spectacolului, actorul a avut parte de inca o surpriza. Sutele de oameni, care au tinut sa ii fie alaturi de ziua lui de nastere, i-au cantat "la multi ani", apoi cerul a fost brazdat de artificii, in cinstea lui.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Florin Piersic a implinit 80 de ani si a fost decorat de Iohannis.
Florin Piersic a implinit 80 de ani si a fost decorat de Iohannis. "Unde vreti sa ma duc la multi ani?"

Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori romani si cu siguranta, cel mai seducator dintre ei, a implinit miercuri 80 de ani.

Surpriza de care a avut parte Florin Piersic, cu ocazia implinirii a 80 de ani
Surpriza de care a avut parte Florin Piersic, cu ocazia implinirii a 80 de ani

Unul dintre cei mai mari actori romani, dar si un seducator care si-a pastrat mereu tineretea in suflet si in zambet, Florin Piersic, implineste miercuri 80 de ani.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.