Dan Adamescu s-a predat si va fi incarcerat la Rahova, dupa ce a fost condamnat. Fiul lui, dat in urmarire internationala

Ultima actualizare: 30-05-2016 06:58

Miliardarul Dan Adamescu este dupa gratii. Cel care a fost candva cel mai bogat dintre romani a fost condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Adamescu a primit aceasta pedeapsa pentru ca a mituit doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti. La scurt timp dupa ce si-a aflat sentinta, omul de afaceri, care are si alte dosare pe rol,
a plecat singur la politie din impresionanta vila pe care o detine in zona parcului Herastrau.

Omul de afaceri a mers la sediul Politiei Capitalei, unde s-a predat. Va ajunge, in cele din urma, in inchisoarea Rahova, pentru ca a fost condamnat definitiv la patru ani si patru luni de inchisoare pentru dare de mita.
 

Dan Adamescu a asteptat acasa sentina instantei, iar atunci cand a aflat ca mandatul de executare a pedepsei a fost emis, a respectat-o, chit ca a sustinut mereu ca este nevinovat si nu a mituit judecatori de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au demonstrat contrariul si anume ca Adamescu a cumparat doi magistrati de la Tribunalul Bucuresti, pe Ion Stanciu, cu 15.000 de euro, si pe colega acestuia, Elena Roventa, cu 5.000 de euro.

Miza era influnetarea deciziei in instanta pentru ca doua dintre companiile pe care le controla miliardarul sa intre oficial in procedura de insolventa, iar el sa scape de obligatia de a plati multe datorii.

Singura veste buna e ca Dan Adamescu ar putea iesi din inchisoare inainte sa isi ispaseasca intreaga pedeapsa. Are 68 de ani si poate fi eliberat conditionat dupa ce isi ispaseste o treime din condamnare, daca se poarta ireprosabil in spatele gratiilor.

Proprietarul grupului Astra Asigurari, al hotelului Intecontinental si al Centrului Comercial Unirea Shoping Center nu a scapat definitiv de dosare. Tot DNA il ceretaza pentru ca ar fi devalizat compania de asigurari, provocand un prejudiciu de aproape 800 de milioane de lei.

Este motivul pentru care anchetatorii i-au pus un sechestru pe alte afaceri si proprietati in valoare de 40 de milioane de lei.

Iar fiul sau, Alexander Adamescu, a fost dat in urmarire internationala in baza unui mandat de arestare in lipsa, pentru ca el este cel i-ar fi mituit pe cei doi judecatori, la cererea lui Dan Adamescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO