Final in ancheta tragediei de la aerodromul Clinceni. Cine este considerat vinovat oficial de accidentul soldat cu 2 morti

Ultima actualizare: 13-01-2016 06:59

Final in ancheta tragediei de la aerodromul Clinceni din octombrie, cand un tanar parasutist si o jucatoare de handbal, aflata la primul salt, si-au pierdut viata.

In timpul zborului, parasutele celor doi s-au incurcat intre ele. Dosarul de ucidere din culpa va fi inchis, pentru ca cel pe care anchetatorii il considera responsabil a murit in accident. Banuiala celor care au asistat neputinciosi la tragedia de pe 18 octombrie de pe Aerodromul Clinceni s-a adeverit. Procurorii au analizat imaginile surprinse de camerele de filmat montate pe castile sportivilor si au ajuns la concluzia ca parasutistul Dan Floroiu care a facut saltul singur s-a apropiat periculos de mult de parasuta cu care zburau in tandem instructorul Adrian Costandache si handbalista Andreea Nica. Manevra lui a fost fatala.

Concluziiile procurorilor indica fara urma de indoiala ca vinovatul exclusiv de producerea acestei tragedii ar fi chiar regretatul parasutist. Dar pentru ca Dan Floroiu a murit, evident ca ancheta nu mai poate continua impotriva lui, asa ca dosarul de ucidere din culpa va fi clasat. O sursa apropiata de ancheta sustine ca Floroiu, proprietarul unei companii IT din Iasi, cu o experienta de o suta de salturi: "Nu avea voie sa se apropie prea mult. El nu a respectat distanta fata de ceilalti parasutisti. A intrat pur si simplu in ei, s-au incurcat in firele parasutelor si au cazut. Si asta a fost cauza."

Anchetatorii sustin ca au audiat toti martorii implicati in zborul din acea zi de duminica. Atat pilotul francez care s-a aflat la mansa avionului din care s-a facut saltul, cat si ceilalti sportivi care au asistat neputinciosi la tragedie.In aceste imagini vedeti o situatie asemanatoare cu cea produsa la Clinceni. Din fericire, in acest caz, cei doi parasutisti s-au lovit la mare inaltime. Sportivul se lupta sa se detaseze de parasuta infasurata, reuseste si o deschide pe cea de rezerva. Sunt secunde tensionate si pretioase, timp in care sportivul coboara in viteza spre sol.

In cazul Clinceni, singurul care a scapat cu viata, instructorul Adrian Costandache, si-a revenit miraculos. A stat saptamani intregi in coma, la Spitalul Floreasca. Apoi s-a intors printre prietenii sai de la Aerodromul Tuzla si este gata sa zboare din nou.Familia handbalistei Andreea Nica care a murit dupa primul si ultimul ei salt cu parasuta intr-un accident stupid poate lua in calcul un proces civil impotriva celor care au organizat zborul. Asta bineinteles daca vrea eventual sa pretinda daune pentru pierderea suferita.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO