O fetiță de trei ani din Brașov, rămasă nesupravegheată pentru câteva clipe, a căzut de la etajul trei al blocului în care locuia, în timp ce se juca la fereastră cu o pisică.

Ca prin minune, copila a supraviețuit, iar la sosirea echipajului de urgență era conștientă. Medicii îi vor face o evaluare completă.

Mama fetiței le-a mărturisit vecinilor că spăla vase în jurul prânzului, când a avut loc întâmplarea. Acasă era și bunica, dar ambele femei au scăpat-o din ochi pe cea mică. Fetița se juca lângă fereastra larg deschisă.

Fetița de trei ani a căzut de la o distanță de peste 10 metri, potrivit polițiștilor de la criminalistică, în urma măsurătorilor. Cel mai probabil, copila se juca cu pisica. În momentul în care s-a întins după ea, a alunecat şi a căzut.

Câțiva vecini care și-au dat seama ce s-a întâmplat, au chemat ajutoare.

Martor: Maică-sa alerga disperată și a zis că a căzut copilul. L-a luat de jos, ceilalți care am venit și alții au dat telefon la 112 ca să vină salvarea. Copila și-a revenit și plângea.

Copilul a aterizat pe iarbă, ceea ce a făcut ca impactul să nu fie atât de dur. O ambulanță SMURD a ajuns imediat la fața locului și a transportat-o pe fetiță la spital. Medicii i-au acordat îngrijiri și spun că acum este în afara pericolului.

Localnică:Copiii sunt foarte iuți și dacă a fost geamul deschis, până mama a fost la bucătărie, copilul a căzut.

Localnică: Părinții ar trebui să aibă grijă, nu ar trebui să îl lase la geam, ar trebui să aibă o protecție la geam.

În urmă cu o săptămână, un alt copil ar fi căzut de la geam, dintr-un bloc din apropiere, povestesc vecinii.

Ionuț Tunaru, purtătorul de cuvânt al ISU Argeș:Pentru a evita posibile tragedii, recomandăm părinților să aibă în supraveghere, în permanență, copiii, mai ales în cazul în care stau la bloc. Chiar atunci când, pentru câteva clipe, nu sunt în apropierea copiilor, să se asigure că ferestrele sunt închise. Acestea trebuie blocate cu dispozitive speciale.

O anchetă a poliției va stabili cu exactitate cum s-a întâmplat totul și dacă este cineva vinovat de accidentarea fetiței.