Fetita de 5 ani grav ranita intr-un accident provocat de fratele ei de 15 ani. Baiatul a vrut sa-i arate ca stie sa conduca


Ultimul update: Joi 13 Aprilie 2017 07:21
Data publicarii: Luni 10 Aprilie 2017 16:48
Categorie: Stiri actuale

Drama intr-o familie din comuna Voinesti, judetul Iasi, unde o fetita de 5 ani a fost luata la plimbare cu masina familiei de fratele ei, un baiat de 15 ani, care a vrut sa-i arate cum stie el sa conduca.

Nu a parcurs niciun kilometru si a intrat cu viteza intr-un stalp, dupa care s-a rasturnat intr-un sant. Copila a ajuns la spital in coma de gradul 2 si a fost operata.

Incidentul s-a petrecut in duminica de Florii. Baiatul a profitat de faptul ca tatal sau dormea si a luat cheile de la dubita familiei ca sa dea o tura prin sat. In autoutilitara cu volanul pe dreapta s-a urcat si surioara adolescentului, o copila de 5 ani. La scurt timp, adolescentul a pierdut controlul volanului si s-a izbit cu masina intr-un stalp, iar apoi s-a rasturnat in sant.

Vecinii au sunat imediat la 112. Medicii spun ca baiatul nu a patit nimic, insa fetita a fost transportata la Spital de Neurochirurgie, in stare grava. Luni a fost operata.

Politistii fac acum cercetari pentru a stabili ce s-a intamplat cu exactitate. Tatal copiilor sustine ca baiatul a luat cheile masinii fara stirea nimanui. Accidentul s-a produs la cateva sute de metri distanta de casa.

"Ieri am fost la adunare, ca eu sunt pocait. Eram in casa, dormeam si a luat baiatul masina si s-a dus cu fata. N-am stiut ca el stie sa conduca", spune tatal.

Vecinii spun ca cei doi soti sunt parinti responsabili, iar baiatul era foarte cuminte. Totusi, l-au mai vazut pe copil la volanul dubitei, prin curtea casei.

"A luat cheile fara sa stie mama si tata si s-a dus sa faca si el o tura si a luat-o si pe fata, pe sora lui mai mica si s-a intamplat accidentul. E cel mai cuminte copil de pe strada asta", spune o vecina.

Dupa incident la fata locului a venit politia si o ambulanta. Politistii au deschis, in rem, un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul fara permis.

VIDEO PROTVPLUS.RO