Fetita care a cazut de pe trambulina unui bazin de inot se simte mai bine. Antrenoarele, vinovate de neglijenta

Ultima actualizare: 31-07-2014 07:08

Antrenoarele care supravegheau copiii in momentul in care o fetita de 10 ani a cazut de pe trambulina 'Clubului Sportiv din Sibiu' si s-a ranit se fac vinovate de neglijenta in serviciu.

Este prima concluzie in ancheta care priveste acest caz revoltator. Pe langa sanctiunea disciplinara pe care o vor primi, responsabilele vor fi cercetate si de politie. Intre timp, copila a fost operata, iar starea ei este stabila. Bazinul cu probleme va fi inchis, dupa cum au dispus cei de la Protectia Consumatorului.

Madalina a suferit pana acum doua operatii. Desi este abia la inceputul unui drum anevoios, fetita care facea sport de performanta nu se da batuta.

"Ne bucuram ca inca are rabdare sa treaca peste tot ce trece si abia asteapta sa mearga la inot. Vom face demersurile necesare, in primul rand pentru ca dorim ca alti copii sa nu mai pateasca, din indiferent care este cauza initiala, ca se imping, ca nu se imping, ca aluneca, sa incercam in asa fel ca nimeni sa nu mai aiba de suferit", spune Loredana Tanase, mama fetitei.

Parintii Madalinei vor depune o plangere penala importiva celor doua antrenoare, pentru ca niciun alt copil sa nu mai treaca prin ce trece acum fiica lor.

Madalina se urcase pe trambulina impreuna cu alti doi colegi. O fetita a sarit in apa, insa ea s-a dezechilibrat in timp ce se harjonea cu un baiat si a cazut pe marginea bazinului de la cinci metri inaltime.

"A fost in primul rand o neglijenta a celor doua antrenoare, este foarte clar, de acolo reise si de aici decurg toate consecintele care vor urma vizavi de cele doua antrenoare, incepand de la sanctiune pecuniara si terminand cu desfacerea contractului de munca", afirma Dan Magos, de la Clubul Sportiv Municipal Sibiu.

Copiii nu aveau ce sa caute in bazinul de sarituri si cu atat mai mult pe trambulina, au decis cei din comisia clubului sportiv.

Incidentul de la cel mai mare bazin de inot din Sibiu a scos la iveala, insa, si alte probleme. Baza sportiva se afla intr-o avansata stare de degradare si oricand cineva ar putea avea de suferit.

"Aici este lipsa, urcati-va sus, sa vedeti ca va este frica dumneavoastra sa mergeti, sa vedeti ce este sus: table rupte unde se pot taia. De acolo a cazut pana aici. Aia nu e balustrada pentru copii, e pentru adulti si ma gandesc ca nici nu au voie sa urce acolo copiii", arata tatal fetitei.

''Acela trebuie ras si construit unul nou. Asa cum am mai declarat: repari aici, se strica langa. Este ca un bolnav de cancer in metastaza: tai aici, apare dincolo. Este foarte greu de renovat", sustine Dan Magos.

Bazinul Olimpia a fost dat in folosinta in anul 1979 si era la vremea respectiva cel mai modern din sud-estul Europei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO