Familia lui Jean Chelba a ajuns în stradă. Casa în care locuiau 3 oameni, vândută de executori


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 13:41
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 11:15
Categorie: Stiri Sociale
Jean Chelba, Alex Chelba

Familia lui Jean Chelba, unul dintre părinții de la ”Colectiv”, a ajuns în stradă, după ce locuința a fost vândută de un executor judecătoresc din cauza unei datorii mai vechi.

Dana Anghel, partenerea de viață celui care era cunoscut drept ”Tataie”, și Irina, fiica lui, au rămas fără casă din cauza unei datorii de aproximativ 3.000 de euro, după un împrumut la o bancă.

Situația este cu atât mai grea cu cât Irina Chelba are un copil, iar cele trei  femei au fost evacuate în urmă cu o săptămână.  Acum locuiesc temporar în apartamentul unui prieten care s-a oferit să le ajute o perioadă, până când vor găsi o soluție mai bună.

Casa familiei Chelba a fost vândută, iar noii proprietari s-au instalat deja acolo.

Prietenii apropiați, răniți în incendiul din Colectiv, oameni care l-au cunoscut pe Jean Chelba ”Tataie” sau chiar necunoscuți s-au mobilizat pe Facebook și încearcă să ajute cu bani această familie, astfel încât cele 3 femei să poată cumpăra o locuință în care să trăiască.

"Ieri ar fi fost ziua lui Tataie Jean Chelba. România ultimelor zile l-ar fi bucurat și i-ar fi dat încredere să lupte în continuare.

Să lupte inclusiv cu mizerabilă caracatiță care i-a mai tras o lovitură, de dată asta post mortem - casa în care a trăit, casa în care a și murit, a fost vândută de executori pentru o datorie de aproximativ 3.000 de euro.

"Bombonicile" lui - Dana, partenera de viață, fiica și nepoțica lui Jean au rămas fără casă.

Jean nu le-a lăsat averi, le-a lăsat însă mulți, foarte mulți prieteni, așa că ele nu o să fie niciodată singure. Pentru toți cei care vor să le sprijine, există această campanie." - se arată în mesajul de pe Facebook.

Contul bancar în care se pot face donații este RO45 RZBR 0000 0600 2098 5242, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Anghel Lucica Daniela (partenerea de viață a lui Jean Chelba, cu care au un copil).

Jean Chelba, zis și ”Tataie”

 

Alintat de apropiați drept "Tataie", devenise unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva nedreptăților din sistem. Era o prezența constantă la înfățișările din instanță, în procesul ”Colectiv”, însă, din păcate, a murit cu sufletul greu. Nu a apucat să îi vadă pe vinovați după gratii.

"Tataie" era unul dintre "părinții de la Colectiv". Cu o putere ieșită din comun, și-a transformat propria tragedie într-o luptă împotriva sistemului care i-a furat copilul.

Fiul sau, Alex Chelba, filma în club în noaptea fatidică de 30 octombrie 2015 din Colectiv. A ajuns la spital și părea că avea șanse mai mari ca alții. Avea doar 25% arsuri pe suprafața corpului, însă starea lui s-a agravat de la o zi la alta.

Într-un final, după ce a fost plimbat prin 3 spitale, Alex a murit la cel de Arși.

Pentru supraviețuitorii incendiului, Jean Chelba a făcut tot ce a putut astfel încât aceștia să primească îngrijiri și să le fie decontate tratamentele.

“Schimbarea aceea totală n-o s-o apuc. Poate din cauza vârstei. Dar un început sper să existe în conștiința oamenilor. Pentru că și aici este o problemă. Oamenii acceptă lucruri de neacceptat.” - spunea Tataie în urmă cu mai puțin de două luni înainte să moară ...

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO