Jean Chelba a murit. Alintat drept ”Tataie”, era un luptător împotriva nedreptăților

Ultima actualizare: 23-01-2019 19:29

După 3 ani de durere teribilă și zbatere, pentru că și-a pierdut fiul în urma incendiului de la ''Colectiv'', Jean Chelba, tatăl lui Alex, s-a stins și el.

Alintat de apropiați drept "Tataie", devenise unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva nedreptăților din sistem. Era o prezența constantă la înfățișările din instanță, în procesul ''Colectiv'', însă, din păcate, a plecat cu sufletul greu. N-a apucat să îi vadă pe vinovați după gratii.

La fel ca el, în toți acești 3 ani oribili, și alți părinți, rămăși orfani de copii, și-au urmat fetele și băieții, la ceruri.

Jean Chelba: "Schimbarea aceea totală n-o s-o apuc. Poate din cauza vârstei. Dar un început sper să existe în conștiința oamenilor. Pentru că și aici este o problemă. Oamenii acceptă lucruri de neacceptat."

Este mărturia dureroasă făcută în urmă cu mai puțin de două luni de Jean Chelba.

"Tataie" era unul dintre "părinții de la Colectiv". Cu o putere ieșită din comun, și-a transformat propria tragedie într-o luptă împotriva sistemului care i-a furat copilul.

Fiul sau, Alex Chelba, filma în club în noaptea fatidică. A ajuns la spital și părea că avea șanse mai mari ca alții.

Jean Chelba, tatăl lui Alex Chelba: "L-am găsit sâmbătă dimineață în fund, stând în pat, mânca iaurt cu fructe".

Avea doar 25% arsuri pe suprafața corpului, însă starea lui s-a agravat de la o zi la alta. Într-un final, după ce a fost plimbat prin 3 spitale, Alex a murit la cel de Arși.

Din cauza infecțiilor a făcut stop cardio-respirator și a murit. Cinici, fără empatie." Așa a început lupta lui Tataie cu sistemul.

Cerea normalitate: siguranță pentru tinerii care merg la un concert și spitale în care viața să fie salvată și nu pusă în pericol de bacterii ultrarezistente. Apoi, mergea la fiecare înfățișare de la Tribunal, pentru a afla cine sunt vinovații.

Jean Chelba, tatăl lui Alexandru Chelba: "Toate cererile acestea de amânări au fost puerile. În primul rând nu avem traducător, e de rușinea lumii. Să nu poți să traduci o citare a unor părți din afară țării, ne-am pierdut răbdarea.”

Pentru supraviețuitorii incendiului, a făcut tot ce a putut astfel încât aceștia să primească îngrijiri și să le fie decontate tratamentele.

Cristian Matei, supraviețuitor Colectiv: "Primeam telefoane în mod regulat de la el, să mă întrebe pur și simplu ce fac, cum mă simt, întotdeauna mă încuraja. Și d'asta i se potrivea foarte bine numele tataie, el se prezenta așa. "Te pupă, tataie spunea".

Adina Apostol, supraviețuitoare Colectiv: "Era ca un bunic, ca un tată. Ne întreba tot timpul ce facem, dacă ne vedea fără mănuși, ne dădea mănușile lui, pentru că știa că nu avem voie să stăm cu mâinile expuse în frig".

Jean Chelba, tatăl lui Alexandru Chelba: "Nicio persoană, nicio autoritate nu a bătut la ușa răniților să îi întrebe dacă au nevoie de ceva, dacă mai trăiesc. Acești copii se simt dați la o parte".

Tataie a murit marți seara, în locuința sa, fără ca medicii de pe ambulanță să îl mai poată salva. Nu este singurul dintre părinții de la Colectiv care au plecat sufocați de durere și de neputință.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO