Familia Alexandrei Măceșanu cere ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor. Familia Melencu nu este de acord

Ultima actualizare: 01-06-2022 15:44
Gheorghe Dinca
Pro TV

Procesul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu va avea loc pe 16 iunie, fiind ultimul termen.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis răpit, sechestrat și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, în 2019, ulterior arzându-le cadavrele într-un butoi de tablă.

În ianuarie 2021, Gheorghe Dincă a crut instanței „executarea unui experiment judiciar cu privire la arderea unui cadavru de animal, cu greutatea aproximativă a victimei (Alexandra Măceşanu – n.r.), într-un butoi similar cu cel în care se presupune că ar fi fost arsă aceasta”.

Marți, într-un nou termen la Tribunalul Olt, judecătoarea Diana Cotoi a anunțat că respinde solicitarea acestuia pe motiv că nu ar fi „relevantă pentru cauză”.

Tot marți, părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, pentru că „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru în butoi. Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”, după cum spune avocatul familiei, conform libertatea.ro.

În cazul în care instanța va aproba solicitarea și Dincă nu va mai fi judecat pentru omor, părinții Alexandrei ar putea cere anularea certificatului de deces, lucru ce ar permite redeschiderea dosarului de dispariție și reluarea căutărilor.

Însă, familia Luizei Melencu nu este de acord. Rudele spun că schimbarea încadrării juridice ar putea fi în avantajul lui Gheorghe Dincă.

La termenul de astăzi, avocatul familiei Măceşanu a cerut absolvirea lui Dincă pentru omor, dar condamnarea lui pentru profanare de cadavre, ceea ce pe mine, pur şi simplu, m-a îngrozit ca jurist”, a susţinut Carmen Obîrşanu, avocata familiei Melencu.

Pe 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul "Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

Dincă şi Risipiţeanu se află în Penitenciarul Craiova.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO