Faceau parte din elita Armatei Romane, erau tineri si aveau familii care ii asteptau acasa. Portretele celor 8 militari morti

21-11-2014 18:39


deschidere

Opt militari au sfarsit crunt in accidentul aviatic. Salvatorii erau pregatiti sa intervina pe vreme de razboi si se indreptau cu elicopterul catre un exercitiu militar.

Din pacate, n-au mai apucat sa ajunga la destinatie. Erau cu totii tineri, in putere, si aveau familii care ii asteptau acasa. Acum sunt intr-o lume mai buna, vegheati de lacrimile si rugaciunile celor care i-au iubit.

Unul dintre ei, comandorul Artur Palfi, avea 46 de ani, tatal unui copil, era si medic. Alti trei colegi de-ai sai, tineri, aveau si ei copii, iar ceilalti erau abia la inceput de drum.

Capitanul Razvan Moldovan avea 28 de ani. Acum un an se casatorise si tot atunci se mutase la unitatea militara de la Turda.

Marin Pop, vecin: "La o varsta atat de frageda sa se intample tragedii de genul asta. Venea sa-si viziteze parintii si cu fratele si cu prietena pana nu s-a casatorit. Un baiat exceptional. Soarta asta chiar ca este cruda."

Ani, vecina: "Un baiat foarte silitor. A fost la liceul Militar stiu ca voia sa mearga la aviatie un profesionist si inteligent se pricepea la mai multe chestii."

Alaturi de el a murit si colegul sau, maistrul militar Vasile Gadalean, in varsta de 33 si tatal unui copil.

Cele opt persoane care au pierit faceau parte din elita Armatei Romane, sunt salvatori si cei care pe timp de razboi au menirea de a-i salva pe raniti sau de a interveni in situatii de catastrofa in timp de pace. Aparatul de zbor avea inauntru aparatura de ultima generatie pentru salvarea de vieti.

Doar capitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, in varsta de 47 de ani, si maistrul militar Bora Valentin, in varsta de 41 de ani, au supravietuit.

Nasa supravietuitorului: "Eu l-am mosit si crescut de mic. Am auzit azi dimineata de la mama lui ce s-a intamplat, stau aici langa noi. A venit ceva ruda de-ai lor sa o duca la Targu Mures la spital. A auzit ca e in stare grava. Ne rugam sa-i dea Dumnezeu sanatate. E un om de nota 10, painea lui Dumnezeu."

De la locul tragediei, cei doi supravietuitori au fost transportati mai intai la Targu Mures, unde medicii i-au stabilizat. Au suferit insa arsuri grave.

Emilia Turucz Smurd, Targu Mures: "Are pe 40 la suta din corp arsuri de gradul 2 si 3 barbat 45 de ani. Al doilea a sosit constient, are 35 de ani, stabil hemodinamic tot arsuri de 35, 40 la suta pe corp."

De la Mures, ranitii au fost adusi apoi in Capitala. Aeronava militara a aterizat la Baza Militara 90 de la Otopeni de unde o ambulanta SMURD i-a transportat la Spitalul de Arsi din Capitala.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO