Explozie puternica intr-un bloc din Mioveni. Un barbat a fost aruncat pana in holul blocului, cu tot cu usa apartamentului

Dată publicare: 14-02-2015 19:58
Dată actualizare: 17-02-2015 07:01


O explozie puternica a zguduit in toiul noptii un bloc din Mioveni, judetul Arges. Oamenii au crezut initial ca e cutremur. Cand au iesit speriati in locuinte au vazut ca unul dintre vecinii lor de la etajul 4 zacea pe hol.

Omul fusese aruncat prin usa de suflul deflagratiei produsa in bucatarie. Se pare ca barbatul a lasat toata noaptea aragazul deschis, iar cand a vrut sa aprinda lumina s-a intamplat nenorocirea. Din fericire, imprudentul a scapat cu viata.

Vecinii spun ca omul, sarman, se incalzea adesea doar cu flacara aragazului si e posibil ca si vineri noapte sa-l fi lasat pornit. Probabil ca s-a stins, s-au acumulat gaze in incapere si la prima scanteie s-a produs explozia.

Din fericire, barbatul nu a fost ranit foarte grav. Vecinii au chemat imediat ajutoare - ambulanta si pompierii.

"Ca masura de siguranta am considerat ca e necesar sa evacuam intregul etaj si revenirea lor la apartamente a fost facuta doar atunci cand a fost 100% in siguranta", a spus cpt. Alexandru Sorica, ISU Mioveni.

Pompierii spun ca oamenii au avut totusi noroc, pentru ca explozia nu a fost urmata si de un incendiu. Barbatul de 44 de ani a fost transportat, de urgenta, la spitalul judetean din Pitesti.

"A suferit in urma exploziei o arsura la nivelul fetei, gradul I si II, si la nivelul regiunii cervicale anterioare, arsura la nivelul mainii, gradele I, II si III. Pacientul este stabil", a spus dr. Marius Pascu de la UPU Arges.

Omul va ramane cateva zile sub supravegherea medicilor. Pompierii si politistii au deschis o ancheta pentru a afla exact cauza exploziei.


VIDEO PROTVPLUS.RO