Explozie de proportii in Targu Jiu. O locuinta a sarit in aer, dupa ce o batrana a uitat deschis ochiul unui aragaz

Ultima actualizare: 26-08-2014 07:04

Spaima cumplita pentru locatarii unui bloc din Targu Jiu, unde sambata dimineata s-a produs o explozie, intr-un apartament de la etajul 1.

O femeie de 86 de ani care locuia singura a uitat deschis ochiul unui aragaz si, dupa cateva minute, a aprins lumina. In acel moment, locuinta a sarit in aer. Uluitor, batrana a reusit sa iasa pe picioarele ei din casa si sa ceara ajutorul.

Explozia s-a produs la putin timp dupa ora 9:00. Apartamentul femeii a fost complet distrus. Geamurile si usile au zburat, iar bucati din pereti au ajuns pe hol. Privind imaginile, pare greu de crezut ca batrana a scapat cu viata, ba mai mult, ca a iesit singura din casa.

"O explozie tare, cu niste flacari in geamul sufrageriei, intr-o fractiune de secunda, n-am vazut asa ceva", povesteste Victoria Sunica, locatara.

Vecinii au sarit imediat in sprijinul femeii de 86 de ani. "Cum sa nu te sperii, am iesit repede si m-am dus la ea, cu un vecin si am scos-o afara, se vaita, cum mi se intampla mie, o coboraram si o lua salvarea", povesteste un alt locatar.

Pompierii confirma faptul ca o acumulare de gaze a generat explozia. Vecinii spun ca batrana a deschis ochiul unui aragaz, dar a uitat sa-l mai aprinda si, dupa cateva minute, timp in care gazele se acumulasera in bucatarie, a apasat pe un intrerupator electric.

Femeia a ajuns la spitalul din Targu Jiu, de unde a fost transferata la Bucuresti. "O pacienta de 86 de ani, cu arsuri de gradul I si II pe membre, bilateral si torace si fata, care va fi trimisa la Spitalul de Arsi", a explicat dr. Mady Huzu sef UPU Targu Jiu.

Imediat dupa deflagratie, locatarii au inceput sa isi sune vecinii plecati de acasa si sa le spuna sa revina de urgenta pentru a vedea daca si apartamentele lor au fost afectate.

Fiica batranei ranite in explozie tocmai plecase pe litoral, unde lucreaza la o terasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO