Exercitiu de amploare in Muntii Rodnei. In cat timp au ajuns salvatorii la presupusele victime. VIDEO

Ultima actualizare: 04-10-2014 06:59

La 8 luni de la accidentul aviatic din muntii Apuseni, soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan si a studentei Aurelia Ion, autoritatile au cautat o solutie eficienta pentru a scurta timpul de localizare a victimelor intr-o situatie similara.

Intr-un exercitiu de amploare, peste 100 de pompieri, jandarmi, salvamontisti si medici au cautat trei ipotetice victime, care ar fi suferit un accident in Muntii Rodnei. Salvatorii au ajuns la raniti in doua ore si jumatate.

In simularea accidentului apelul de la victime s-a primit la ora 12, la dispeceratul 112. Un barbat anunta ca trei persoane, aflate intr-o masina de teren, s-ar fi rasturnat intr-o rapa si nu se mai pot deplasa din cauza ranilor. Specialistii localizeaza telefonul cu ajutorul GPS-ului, dupa care echipele de salvatori pornesc catre zona indicata.

Salvatorilor din Bistrita li s-au alaturat voluntari din mai multe localitati din judet. Dupa ce au ajuns in zona muntoasa, a mai durat o jumatate de ora pana cand au ajuns la victime.

In cazul avionului prabusit pe 20 ianuarie in muntii Apuseni, lucrurile nu au stat asa: cei doi oameni care au pierit in frig, aveau, poate, o sansa daca erau gasiti mai repede. Dar cautarile au durat mai bine de sapte ore. Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata, iar copilotul si patru medici au scapat la limita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO