Eveniment despre starea învăţământului din Capitală: multe aplauze, nicio strategie. "Autostrăzile vin de la sine"
Cel mai important eveniment din Capitală dedicat educaţiei s-a terminat fără nicio concluzie concretă.
Discursuri, aplauze, poezii, mulţumiri şi promisiuni, însă niciun plan coerent, nicio strategie pentru cele peste 400 de şcoli de stat şi alte 200 private. Devenit deja tradiţie, evenimentul organizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti despre starea învăţământului bucureştean s-a transformat anul acesta în ropote aplauze şi timp pierdut pentru cei peste 500 de directori de şcoli şi grădiniţe de stat sau private din capitală, care au făcut însă prezenţa cu semnătură pe tabelul pentru fiecare sector în parte.
După două ore, timp în care autorităţile locale şi politicienii care ani ani la rând s-au perindat pe la Ministerul Educaţiei, doi elevi, un profesor şi un director au primit premii de excelenţă pentru activitatea lor, nevrând însă să mai rostească şi ei cuvinte mari în faţa celor prezenţi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În final însă, pe când să fie prezentat şi raportul pe educaţia din Bucureşti pentru anul şcolar 2018-2019 autorităţile plecaseră, sală se golea, timp în care câţiva directori mai aşteptau răbdători cifre şi planuri pentru ce au de făcut.
Fără un ministru al educaţiei, la evenimentul despre învăţământ nimeni din minister nu s-a prezentat alături de directorii din capitală.
A venit în schimb prefectul Capitalei, Sever Romulus Stana, care a spus că „trebuie să investim în educaţie, restul – autostrăzi, dezvoltare economică, vin de la sine”.
Iar fostul ministru al Educaţiei Liviu Marian Pop a încercat să dea un exemplu privind situaţia actuală din învăţământ. „Astăzi, dacă pun un exemplu simplu - ce înseamnă să ştii tabla înmulţirii de 5 – veţi vedea că avem o mare problemă, ce înseamnă să ştii tabla înmulţirii. Unii or să spună că trebuie să ştii tabla înmulţirii până la 5. Ca s-o ştii, trebuie să ştii şi 5, 8, 9”, a spus Pop.
Sursa: Pro TV
Etichete: educație, invatamant, scoli, prefect, liviu pop, ismb,
Dată publicare:
22-10-2019 18:40