ESSN, programul de asistență financiară care ajută cu bani refugiații din Turcia afectați de criza COVID-19

advertorial

Pandemia de COVID-19 a avut un impact covârșitor asupra întregii lumi și ne-a schimbat viețile cum nu credeam vreodată că va fi posibil.

Pentru milioanele de refugiați din Turcia a fost încă o lovitură, după cea care i-a obligat să-și părăsească țările de origine și să trăiască în tabere de refugiați, departe de locurile natale și de familie.

Potrivit unui raport al Federației Internaționale a Societăților Semilunii Roșii și Crucii Roșii (IFRC), peste 80% dintre refugiați au cel puțin un membru al familiei care și-a pierdut locul de muncă din cauza pademiei, iar datoriile s-au dublat.

Preocuparea lor cea mai mare este cum să se hrănească pe ei inșiși și familiile lor. În consecință, mai mult de jumătate dintre gospodării împrumută bani pentru a acoperi nevoile de bază, inclusiv pentru a-și permite hrana zilnică.

”Ajutorul nostru a devenit vital în timpul pandemiei COVID-19. În iunie și iulie, am oferit bani în plus pentru 1,7 milioane de refugiați, în cadrul celui mai mare transfer pe care l-am făcut vreodată la IFRC. Acești bani i-au ajutat să treacă prin câteva luni foarte dificile, fără a mai face împrumuturi și datorii”, a declarat Jonathan Brass, Operations Manager ESSN, în cadrul Federației Internaționale a Societăților Semilunii Roșii și Crucii Roșii.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Rețeaua de Siguranță Socială de Urgență (ESSN), finanțată de UE și implementată de IFRC și Semiluna Roșie Turcă, în parteneriat cu Guvernul Turciei, oferă sprijin financiar refugiaților vulnerabili din Turcia încă din 2016. Este cel mai mare program umanitar din istoria Uniunii Europene și cel mai important implementat de IFRC.

”În prezent, sprijinim mai mult de 1,8 milioane de refugiați vulnerabili din Turcia, țară care adăpostește cel mai mare număr de refugiați din lume. Acordăm asistență financiară prin intermediul cardului de debit, astfel încât oamenii să-și poată acoperi cele mai stringente nevoi”, a explicat Jonathan Brass.

IFRC lucrează împreună cu Semiluna Roșie turcă și Guvernul Turciei pentru a asigura asistența financiară a refugiațior din Turcia, cu finanțare de la Uniunea Europeană.

Concret, fiecare persoană primește 120 de lire turcești (aproximativ 13 euro), ceea ce înseamnă că o familie cu șase membri poate ajunge la 720 lire, respectiv 76 de euro pe lună. Familiile mai primesc și sprijin financiar trimestrial, în funcție de numărul membrilor familiei sau de nevoile pe care le au. Acești bani îi ajută să plătească pentru alimente, chirii, facturi sau medicamente.

”Asistența financiară pune oamenii pe primul loc, dându-le libertatea de a plăti pentru nevoile lor. Asigurându-le o asistență previzibilă și regulată, refugiații pot face alegeri mai informate și-și prioritizează nevoile, ceea ce le oferă demnitate și un sentiment de normalitate, care le lipsește din cauza conflictului. În primul rând, vedem că posibilitatea de a lua propriile decizii și de a prelua controlul asupra propriei vieți conferă refugiaților putere. Părinții sunt capabili să ofere un acoperiș deasupra capului copiilor lor și să se asigure că au suficienți bani pentru a-și hrăni familiile. Să știe că cei care au nevoie au acces la medicamente sau să știe că au cu ce se încălzi în aceste luni de iarnă. Avem multe exemple de refugiați care beneficiază de sprijinul pe care îl oferim. Unul care mi-a rămas în minte este cel al unei femei pe nume Kevser, care a pierdut totul în război și a venit în Turcia pentru o viață mai sigură. Asistența pe care i-am oferit-o a ajutat-o să aibă un acoperiș desupra capului, pentru ea și familia sa, ceea ce i-a oferit siguranța că poate avea o nouă viață. A învățat limba turcă și acum este voluntar la Semiluna Roșie turcă, sprijinind comunitățile siriene și turcești”, a precizat Jonathan Brass.

În luna decembrie, anul trecut, IFRC a lansat o campanie digitală prin intermediul căreia a conectat refugiații inspirați și talentați din taberele din Turcia cu influenceri din întreaga Europă, care i-au ajutat să-și trăiască pasiunile.

Campania digitală #powertobe, lansată în cinci țări - Austria, Franța, România, Spania și Turcia – a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la provocările cu care se confruntă persoanele care fug din conflict, prezentându-le ca indivizi cu pasiuni și talente.

Ca voluntari, vedem multă suferință pe teren. Dar vedem speranța și puterea refugiaților. La IFRC, am vrut să evidențiem această parte nu prea cunoscută a refugiaților, puterea pe care o au, în ciuda tuturor provocărilor pe care le aduce fuga din calea conflictului. Într-un moment în care suntem cu toții distanțați social, este important să găsim lucruri care să ne poată conecta prin interese comune, pasiuni și să recunoaștem că asemănările dintre noi sunt mai mari decât diferențele dintre noi. Campania #powertobe a inclus patru oameni inspirați și talentați – un bucătar, un alergător parkour, un cântăreț și un fotbalist - care au fugit de conflict și care își reconstruiesc acum o nouă viață în Turcia cu ajutorul ESSN. Amal, Bilal, Davud și Hamad și-au spus propriile povești, și-au dezvăluit pasiunile și au interacționat cu influenceri cu care împărtășesc pasiunea comună. Campania ne amintește ce ne unește, în special într-un moment ca acesta în care ne simțim cu toții și mai îndepărtați unul de celălalt. Refugiații pot avea o contribuiție pozitivă în țările și comunitățile care îi găzduiesc. Trebuie să recunoaștem faptul că, atunci când li se oferă sprijinul adecvat, potențialul refugiaților este infinit. Refugiații pot îmbogăți cultural comunitățile în care trăiesc și pot aduce noi perspective, istorie și cultură”, a conchis Jonathan Brass.

Prin intermediul ESSN, aproximativ 1,8 milioane de refugiați vulnerabili - majoritatea din Siria - primesc mici plăți lunare prin intermediul unui card de debit. Acest sprijin financiar oferă familiilor demnitatea de a alege și le împiedică să adopte mecanisme negative de coping, cum ar fi retragerea copiilor de la școală pentru a aduce bani pentru familie sau îndatorarea excesivă. Datorită ESSN, familiile își recapătă controlul asupra vieții lor și în cele din urmă puterea de a fi ele însele.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.