Epidemia de coronavirus „îngheață” activitatea din Capitală. Lista instituțiilor închise
Cazurile de coronavirus, descoperite recent în București, au închis două instituții importante și au suspendat activitatea cu publicul la Primăria Capitalei și în alte locuri.
Sediul ADP Sector 4 a fost închis, pentru că acolo era șef de serviciu chiar pacientul diagnosticat la Spitalul Gerota.
Oficiul de Stat pentru Invenții va sta închis toată săptămâna, pentru că o angajată este și ea bolnavă. Din cauza persoanelor cu care aceeași femeie a intrat în contact, a fost deschisă o anchetă epidemiologică și la Guvernul României, iar o comisie din Parlament și-a suspendat temporar activitatea.
Peste 100 de angajați ai societății de Amenajări Domeniu Public din Sectorul 4 al Capitalei au fost alertați luni seară. Au aflat că un șef de serviciu al instituției, internat deja de cinci zile la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală, a ieșit pozitiv la testul de coronavirus.
Sediul ADP Sector 4 se află într-un centru comercial. Birourile instituției sunt acum închise pentru dezinfecție și toți angajații au rămas acasă. Măsuri de igienizare au fost luate și la ghișeele de taxe locale ale Primăriei Sectorului 4, care se află la același etaj cu birourile ADP.
După dezinfecție, angajații de la Direcția de Taxe și Impozite și-au reluat lucrul, dar cu măștile pe față.
Și la Primăria Capitalei se iau măsuri speciale, după ce s-a descoperit că o angajată este nora bărbatului angajat la ADP.
''Activitatea Direcției de Relații cu Publicul a Primăriei Capitalei este suspendată o săptămână. Cetățenii se pot adresa instituției în scris, prin e-mail sau telefon'', precizează Primăria Capitalei.
La Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, activitatea este însă, paralizată în totalitate, cel puțin această săptămână. Acolo este angajată femeia de 42 de ani, diagnosticată duminica trecută cu coronavirus.
Femeia de 42 de ani lucrează la Direcția Economică din cadrul OSIM și, până să fie internată, a luat contact cu 29 de colegi de-ai săi. Acum toți cei 250 de angajați ai instituției sunt acasă, după ce conducerea a decis suspendarea activității până pe 13 martie.
Femeia a intrat în contact și cu trei angajați ai Guvernului, ale căror teste au ieșit însă, din fericire, negative. Oficialii Ministerului Muncii au anunțat însă, că-și suspendă, până la finele lunii, toate audiențele, măsură valabilă și pentru instituțiile subordonate, precum Casa de Pensii și Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă.
Și parlamentarii au fost speriați după ce au bănuit, în mod eronat, că soțul unei angajate din Parlament a intrat în contact cu bolnava. Vor totuși, să întrerupă lucrul pe termen nedeterminat și au interzis accesul vizitatorilor.
Măsuri speciale au fost luate și la Curtea Constituțională, care-și desfășoară activitatea în clădirea Parlamentului. Accesul în sala de judecată a fost restricționat, iar cei care vor să depună documente sau să ceară informații se vor adresa doar prin telefon, poștă sau prin e-mail, fără să poată intra în spațiile Curții.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!