Școlile şi liceele se închid miercuri. Cum vor face totuşi elevii ore, de acasă
De miercuri vor fi închise școlile, grădinițele și creșele. Trei milioane de copii stau acasă, cel puțin până pe 22 martie inclusiv.
Nu va fi însă o perioadă lipsită de îndatoriri pentru școlari sau cadre didactice. Potrivit unei circulare, Ministerul Educației încurajează cursurile asistate de tehnologie.
În cele mai multe unități de învățământ publice și private, profesorii și părinții au stabilit cum vor fi transmise lecțiile online, pe grupuri de Whatsapp, și pagini de Facebook.
Alegeri 2024
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
16:31
Crin Antonescu: „Prezenţa lui Călin Georgescu în fotoliul de la Cotroceni aruncă România cu ani în urmă”
14:01
Victor Ponta își ține fanii în suspans: ”Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică”
13:16
CTP, despre judecătorii Curții Constituționale: ”CîCîRî este Dumnezeul lui C. Georgescu pe pământ”
Profesor: „Copii, după cum știți, o să stăm acasă aproape două săptămâni. Va bucură acest lucru? Vă recomand să urmăriți desenele preferate. Va place Peppa Pig? Dar Mr Bean?”
În acest caz, vorbim de indicații trimise părinților ca să exerseze accentul britanic. La o altă clasă, învățătoarea a venit cu un program de la 8 la 11, cu pauze la fiecare trei sferturi de oră.
Învățătoare: „Dimineață vă așezați la biroul vostru, vă imaginați că sunteți aici și lucrați. Eu voi da zilnic teme, aveți toate manualele la voi”.
Pentru cei mici lucrurile par lămurite. Între timp și părinții care s-au plâns la început că nu au cu cine să își lase copiii de mâine încolo par să se fi resemnat.
Părinte: „Asta e, trebuia făcut, mai bine așa decât să ne pară rău”.
Părinte: „Stau eu cu ea pe acasă, ieșim pe la cumpărături, avem un parc lângă noi.”
Suspendarea vizează 2,956 milioane de copii, adică nivelul de educație timpurie, creșe și grădinițe, învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal.
Este ultimul schimb de ture până cel puțin pe 23 martie. Înfuncție de cum merg lucrurile în țară, suspendarea s-ar putea prelungi. Deja calendarul școlar se schimbă pentru clasele terminale, simulările pentru evaluarea națională și pentru BAC se amână. Acestea ar fi trebuit să înceapă chiar pe 23 martie.
Așadar, pentru elevi și profesori încep 12 zile altfel.
Dacă suntem de acord că suspendarea nu e o vacanță neașteptată în mijlocul semestrului, căutăm variante de a continua procesul de învățare. Multe școli private aveau deja un plan pentru a face lecțiile mai departe, conform programei. La o clasă a cincea, româna, matematica, engleza, franceza și informatica se mută pe o platformă online.
Așa că în ultima zi de școală s-au făcut reglajele pentru Skype. S-a întâmplat la fel și la școală smart de la Ciugud, care folosește o aplicație de studiu pe internet.
Florina Ianculescu, profesor: „Sunt clasa a opta și au primit modele pentru evaluarea națională. Vom ține legătura și pe grupurile de Whatsapp. Ei au aceste grupuri, sunt și eu un element acolo. ”
Sunt schimbări și în mediul universitar, deși facultățile nu intră sub incidența ordinelor Ministerului Educației. La Târgu Jiu, 3.500 de studenți au fost trimiși acasă și vor primi săptămânal cursurile.
Nu uitați că de miercuri vor fi închise și toate after school-urile publice. Activitățile extrașcolare, olimpiadele, Școala Altfel și schimburile de experiență sunt amânate până la date încă necunoscute.
Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare se mută online, iar termenul limită va fi prelungit cu o săptămână. Până la acest moment nu s-a luat în calcul modificarea finalului de an școlar, dar și acest lucru depinde de reluarea cursurilor.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, liceu, elevi, scoli, gradinita, creșe,
Dată publicare:
10-03-2020 19:39