Echipajul unei nave blocata pe Dunare, ajutat din elicopter. Oamenii au ramas fara apa si mancare

Ultima actualizare: 18-01-2017 07:20

O operatiune de ajutorare spectaculoasa s-a desfasurat pe Dunare.

Un elicopter al MAI a dus alimente si apa unui echipaj al unei barje sub pavilion slovac, care a ramas blocata in sloiuri.

Sinistratii se afla in aceasta situatie de cateva zile si nu mai aveau provizii, asa ca au cerut ajutor.

In plus, transportul pe Dunare a inghetat - traficul fluvial a fost inchis pe 18 cai navigabile pentru ca s-au format blocuri de gheata de la un mal la celalalt.

Barja sub pavilion slovac a ramas imobilizata acum cateva zile in gheata, pe bratul Bala al Dunarii. Echipajul a epuizat resursele de apa si alimente, asa ca a cerut ajutorul autoritatilor de la noi.

In scurt timp, un elicopter al MAI a plecat din Capitala la Calarasi. Acolo, alimentele si apa au fost incarcate la bordul aeronavei si a urmat o operatiune inedita pentru ajutorarea sinistratilor.

Echipajul elicopterului, sprijinit de pompieri din cadrul ISU Calarasi, a reusit sa descarce toate alimentele, in urma unei actiuni de coborare cu troliu.

In ultimele zile, transportul pe Dunare a fost serios afectat. Pentru ca nivelul apei a fost scazut in urma secetei din aceasta toamna, gerul a format sloiuri de la un mal la celalalt, iar pe fluviu se circula extrem de greu.

Navele raman blocate intre gheturi, iar bolnavii din Delta Dunarii care au nevoie de ajutor il primesc doar pe cale aeriana, cu elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne.

Cursele de calatori au fost si ele restrictionate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO