Reducerile din magazine au atras si atentia hotilor. Metodele folosite de escroci: "staniolul" si "spate in spate"

Ultima actualizare: 17-01-2017 00:00

Deschideti larg ochii atunci cand mergeti la cumparaturi, ca sa nu deschideti portofelul mai mult decat planuiati. Sunt reduceri in toate magazinele, iar clientii se uita la marfa si etichete fara sa stie ca sunt urmariti de hoti.

Pungasii sunt de doua ori mai activi decat in alte perioade, spun politistii, si cand nu reusesc sa fure produse, fura din genti sau buzunare.

O femeie a fost prinsa in timp ce fura dintr-un magazin ochelari si cercei. Era de ceva vreme urmarita de politisti, caci altfel comerciantul nu si-ar fi dat seama. Hotii isi captusesc gentile cu staniol ca sa nu se mai activeze sistemul de alarma.

Odata deconspirata metoda, i-au luat la tinta pe clientii neatenti, cum ar fi cei care isi lasa hainele pe spatarele scaunelor din cafenele, ca sa nu mai vorbim de gentile lasate pe mese sau scaune.

Angajat: "Spate in spate este metoda. Si cand isi lasa bunurile in buzunar i se sustrag banii si bunurile. O alta situatie e cand mergem sa comandam si ne lasam bunurile pe masa nesupravegheate."
Reporter: "Exista astfel de cazuri?"
Angajat: "Da, atat la mese, cat si la cabinele de proba."

Politist: "Uitati, masa de acolo, ultima, a ramas acolo geanta, plasa."
Reporter: "Si daca spun ca lipsesc 20 de secunde, hotii actioneaza si mai repede."
Politist: "Da, in scurt timp actioneaza."

Doamnele sunt sfatuite sa nu isi tina geanta in spate, ci in fata. La fel si rucsacul. Si sa nu le lase in cabina de proba sau pe jos cat timp mai vorbesc cu vanzatorul. Cele mai multe persoane sunt praduite in astfel de situatii.

Angajat: "Cand te concentrezi pe cumparaturi au tot timpul sa iti caute in geanta. Nu deschisa, la vedere, sa vada cei din spate cate carduri ai, bunuri."

In lunile de iarna, cand sunt Sarbatorile si reducerile, numarul plangerilor depuse de cei pagubiti in magazine se dubleaza. Ar fi si mai multe, dar multi nu merg la sectiile de politie de rusine ca s-au dovedit atat de neglijenti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO