Elevii unei școli din Iași au avut parte de o surpriză dulce de Moș Nicolae. Au fost vizitați de apicultori

Ultima actualizare: 06-12-2019 14:44
Elevii unei școli din Iași au avut parte de o surpriză dulce de Moș Nicolae. AU fost vizitați de apicultori

După ce toți copiii cuminți s-au bucurat când au găsit ghetuțele pline dulciuri de la Moș Nicolae, elevii unei școli din Iași au mai avut parte de o surpriză la fel de dulce.

Astfel, micul dejun a fost completat de o degustare savuroasă de miere de albine, organizată de mai mulți apicultori care cooperează, într-un proiect educativ cu impact în noua generație.

De Moș Nicolae, elevii de clasa a două au început orele cu o lecție... dulce, predată chiar de apicultori. În loc de matematică sau scriere, cei mici au aflat despre viața misterioasă și uluitoare a albinelor.

Curioși, elevii au probat și costumele speciale cu care adulții se echipează pentru a se apropia de stupi. Apoi, pofticioșii au savurat miere pe săturate.

Relu Cojocar, apicultor: „Tot timpul ne comparăm cu Germania care consumă 10-15 kilograme de miere pe cap de locuitor. Și-au educat tinerii pentru a consuma pentru un stil de viață sănătos. Asta trebuie să facem și noi”.

Acțiunea "Mic dejun cu miere" face parte dintr-o campanie europeană pentru încurajarea consumului de miere și va continua și în alte școli.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO