După doi ani de pandemie, călătoriile reprezintă cea mai bună formă de terapie pentru trei sferturi dintre oameni
Anul acesta, cea mai bună formă de terapie vine din călătorii. Pandemia a schimbat modul în care ne petrecem vacanțele, iar concediile nu mai presupun doar confort, ci și oportunitatea de a cunoaște oameni noi.
Un sondaj realizat de una dintre cele mai mari platforme de rezervări din lume arată că, în ultimii doi ani, oamenii au învățat să tragă linie între locul de muncă și concediu.
Prin natura meseriei, Gabriela a ajuns, în câtiva ani, în 30 de țări
Gabriela Brașoveanu, turistă: „Mă încarcă mult aceste călătorii și întotdeauna spun că mă întorc transformată, mă ajută să mă cunosc mai bine, ba chiar îmi testez limitele."
După doi ani de pandemie, călătoriile chiar reprezintă cea mai bună formă de terapie pentru trei sferturi dintre oameni. Este rezultatul unui sondaj al uneia dintre cele mai mari platforme de călătorii din lume, care arată că yoga și meditația au trecut în plan secund. Ce a contat în pandemie a fost contactul cu diverse comunități locale.
Roxana Condrea, turist: „Ne-am împrietenit cu cei cu care am colaborat într-un fel sau altul în vacanțe, că au fost șoferi sau ghizi sau personalul din cadrul hotelurilor. Întotdeauna am încercat să stabilim relații și să păstrăm legătura."
Ștefan Joss, consultant în turism: „O altă tendință cred că va fi aceea de a descoperi și a face experiențe, nu doar de a merge în concediu și de a sta la plajă, ci de a avea poate o vacanță un pic mai activă, cu alte activități, să descopere cultura locală și poate zone care până acum au fost mai puțin explorate."
Același studiu arată și că oamenii au început să separe mult mai clar jobul de vacanțe. Trei sferturi dintre cei care au răspuns sondajului nu mai vor să fie deranjați în concediu.
Carmen Amza, director resurse umane: „Își lasă laptopul, își lasă lucrările. Am precizat că este vorba și de back up, sunt colegi care pot să le țină locul tot timpul."
România redevine astfel o destinație atractivă, în special pentru experiențele din natură
Turist: „Pentru mine, e important să descopăr acea pace și acea relaxare care vine din a te rupe cu totul de agitația orașului, de trafic, de poluare și de zgomote.”
Turist: „Mai ales în vremurile acestea tulburate, să ieșim din bula noastră individuală și să ne conectăm cu natura și cu cei din jur.”
Și pentru a-și face viața mai ușoară chiar și peste granițe, turiștii au început să folosească tot felul de aplicații pentru a-și face rezervările, pentru a plăti rapid și chiar pentru a afla informații despre locurile pe care le vizitează.