După ce s-au construit doar 6 km din autostrada Comarnic - Brașov, studiul de fezabilitate se reface

Ultima actualizare: 19-06-2020 19:28

După ce au eşuat de patru ori, autorităţile par decise să ducă la bun sfârşit autostrada Comarnic - Braşov. Cu gândul la banii europeni, ministrul Transporturilor vrea să modifice studiile pentru uriaşul proiect de infrastructură.

Doar că procedura poate dura trei ani şi nimeni nu ştie când vor fi gata lucrările. Probabil că vom ajunge mai uşor la Braşov cu avionul, pentru că responsabilii promit că vor face al treilea cel mai mare aeroport din România.

Guvernul a renunţat la ideea de Parteneriat Public Privat pentru autostrada Comarnic-Braşov.

Hărțile oficiale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că autostrada va fi compusă din 3 tronsoane.

Construcţia centurii ocolitoare de 7 kilometri a Comarnicului ar trebui începută anul viitor şi terminată în 2023.

Acelaşi termen este dat şi pentru bucata de 41 de kilometri intre Comarnic şi Predeal, cea mai complicată, pentru că trece prin munţi.

Singurul tronson în construcţie acum este şi cel mai mic. Are 6 kilometri, este între Predeal şi Braşov şi ar trebui terminat până la finalul anului.

Lotul este realizat în proporţie de 35 la sută, iar membrii Guvernului au ajuns pe şantier ca să constate cu ochii lor progresul.

Ludovic Orban: Din 2008 până astăzi, singurul tronson de autostradă de pe Comarnic - Brașov este cel pe care în vedeți, este cel pe care stăm noi, de 6,3 km, care va fi în curând gata.

Ministrul Transportului vrea să revizuiască studiul de fezabilitate în vederea modificării traseului prin staţiuni.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Estimăm 30 - 36 de luni finalizarea studiului de fezabilitate revizuit astfel încât să nu afecteze construcția autostrăzii tot ce înseamnă dezvoltarea comunităților, în special a stațiunilor turistice.

După revizuirea studiului, ministerul va şti dacă se va construi autostrada sau drum expres şi dacă este nevoie de o taxă.

Până una alta, ca să nu stăm la cozi pe DN1 autoritățile promit o rută ocolitoare, un nou drum Naţional între Campina şi Săcele. Planul este în etapa de studii, iar construcţia ar putea începe anul viitor.

Mult mai repede va fi gata un aeroport nou construit la Ghimbav.

Adrian Vestea, preşedinte PNL Braşov: "Suntem în avans, am ajuns la 30 la sută din lucrare..."

Aeroportul ar costa 100 de milioane de euro.

Terminalul de la Braşov de 12.000 de metri pătrați va fi pe locul trei ca mărime după terminalele de la Otopeni și Cluj

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO