Premieră la BAC 2020. Cum se vor afișa rezultatele și notele elevilor
Absolvenții de liceu se pregătesc să susțină cel mai important examen din viața lor - bacalaureatul. Sunt peste 155.000 înscriși în prima sesiune și luni, 22 iunie, vor avea prima probă scrisă, la limba și literatura română.
Examenul de Bacalaureat se va desfășura în condiții speciale, iar elevii care au temperatură nu vor fi lăsați să intre în săli.
Odată ajunşi la centrele de examinare, absolvenţii de liceu vor trece prin triajul epidemiologic: li se va măsura temperatura corpului, care nu trebuie să depăşească 37,3. În caz contrar, procedura se va repeta de 3 ori, la interval de 2-5 minute.
BAC 2020. Cum se vor desfășura probele
Lidia Soroc, directorul Colegiului Naţional Matei Basarab: "Avem pregătit fluxul de intrare, ieşire, cu tot ce este nevoie ca ei să fie în siguranţă, apoi cu sala de bagaje, vor primi măşti, avem dispencere cu gel dezinfectant"
Proba va începe la ora 9 dimineaţa, însă candidaţii trebuie să intre în săli până, cel târziu, la ora 8:30.
În bănci, elevii vor fi aşezaţi în aşa fel încât să existe o distanţă de minimum 2 metri între ei. Atât în fata şi în spate, cât şi în stânga şi dreapta.
Prima etapă a examenului de bacalaureat va continua pe 23 iunie, cu probă la limba şi literatura maternă şi se încheie pe 25 iunie cu probă la alegere. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.
BAC 2020. Rezultatele la Bacalaureat, anonimizate
Anul acesta va exista o sesiune specială COVID 19, care o înlocuieşte pe cea a olimpicilor.
Cristian Tănase, purtător de cuvânt în ministerul educaţiei: "Face parte din aceeaşi sesiune, este o etapă specială. Pentru cei care nu pot susţine examenul de bac acum, din motive medicale, ori au fost izolaţi, carantinati, temperatură mare, sau au diferite alte boli. Etapa specială va începe pe 6 iulie pentru a le putea permite tuturor, atât celor care susţin prima dată, cât şi cei ce susţin în etapa specială, să participe la admiterea la facultate cu toţii"
Şi afişarea rezultatelor va fi diferită de anii precedenţi. Candidaţii vor primi un cod unic şi doar acesta va fi tipărit pe liste, cu notă şi media, fără numele titularului. În prima sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 155.500 de candidaţi, din care aproximativ 32.000 sunt din seriile precedente.
Calendarul primei sesiuni de Bacalaureat 2020
22 iunie -Limba şi literatura româna
23 iunie - Limba şi literatura maternă
24 iunie - Proba obligatorie a profilului
25 iunie- Probă la alegere a profilului