Droguri, furturi, crime, Ferentari. Cartierul din Bucuresti unde oamenii isi numara anii de puscarie in locul celor de scoala

×
Codul embed a fost copiat

Ferentari, cel mai rau famat cartier din Capitala, se afla pe locul 4 in topul celor mai urate destinatii din lume pe care turistii sunt sfatuiti sa le ocoleasca.

Aproape 2.000 de masini au fost furate in Ferentari si 378 de oameni omorati, sustin jurnalistii englezi, care au plasat zona de ghetouri in acest clasament, ingrijorator pentru autoritatile din Bucuresti.

Mizerie, droguri, saracie, furturi si crime - toate au facut din Ferentari un cartier sordid, intrat in primele zece zone din lume in care e mai bine sa nu ajungi niciodata. Topul este facut de ziaristii de la Daily Mail, care au vazut ca in Ferentari, pe orice strada, sunt gunoaie in putrefactie, iar mirosul este insuportabil.

Renumele zonei vine se pare si din faptul ca foarte multi hoti s-au nascut aici si dupa ce dau lovitura se intorc acasa, iar arestarile se fac in Ferentari.

Printre blocurile ocolite de reabilitare, ghenele lipsesc, iar gunoiul se arunca pe geam. Copii de 3-4 ani isi fac veacul printre drogati, betivi si sobolani. In Ferentari adultii se lauda ca au fost la inchisoare mai des decat la scoala, iar generatiile tinere par sa urmeze "modelul".

Citește și
Martin Harris
Ambasadorul Marii Britanii: Copiii din Ferentari au potential
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Daniel a crescut in Ferentari si ne povesteste ca aici a invatat legile strazii. Politistii spun ca daca ar opri la intamplare cativa locuitori, sigur ar da peste unul sau doi care au fost inchisi. Doru are si el cazier. Agentul care ne-a insotit prin Ferentari il stia de 15 ani.

Despre generatia de acum si cat de periculos e cartierul, barbatul nu vrea sa spuna mare lucru: "Astia de acum: panarame. Sunt niste unii care se drogheaza, pai era aseara unu, dormea in mijlocul gunoaielor, avea o lumanare langa el, mort era, terminat. Si, in plus, nu mai e Ferentariul ce era. Astia dau din gura, beau si se drogheaza, daca te dai la ei fug ca si cainii".

Ziua e liniste. Ici, colo apar locatari dornici de vorba in speranta ca fac rost de bani.

Ureche a primit ultima condamnarea pentru trafic de droguri. A iesit din puscarie in 2005, dar de droguri nu s-a lasat.

Noaptea in Ferentari e alta lume. Strazile pustii in timpul zilei se aglomereaza brusc. Scartait de roti, manele, grupuri pe la colturi de bloc, ici, colo cate un echipaj de politie. Arestarile cu girofar si trupe speciale in Ferentari sunt deja o obisnuita, iar locatarii din ghetou fac parada de filmulete pe internet.

Daca nu stii pe nimeni, nu poti sa intri, de exemplu, pe Aleea Livezilor: o zona de ghetouri, fara iluminat stradal. Aici se vand droguri spune politia. Masinile intra si ies necontenit iar cine are nevoie de marfa e preluat imediat.

Prin cartier umbla vorba ca multi indivizi care stau pe strada ar face parte dintr-un clan. Si politistii spun ca zona Ferentari este sub puterea Camatarilor - Sile si Nutu - doi dintre cei mai cuoscuti si influenti interlopi din Romania. Statisticile politiei arata ca in Ferentar,i in ultimul an, au fost 686 de infractiuni, din care 52 de talharii si 567 de furturi.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Traiesc din zambete, oua si pateu. O mama isi creste cei 6 copii intr-un subsol din Ferentari:
Traiesc din zambete, oua si pateu. O mama isi creste cei 6 copii intr-un subsol din Ferentari: "E paradis pentru noi aici"

Cotloanele unde isi gasesc de obicei locul durerea, teama si disperarea pot fi uneori luminate de fericire. In zi de sarbatoare, primim o lectie de viata din partea unei mame ce-si creste singura cei 6 copii, intr-un subsol din cartierul Ferentari.

Ambasadorul Marii Britanii: Copiii din Ferentari au potential
Ambasadorul Marii Britanii: Copiii din Ferentari au potential

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, afirma intr-un articol postat pe blogul sau, cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, ca spera in valorificarea potentialului copiilor din Ferentari, care se confrunta cu dezavantajele acestei zone.

"Este diabolic". Interviu in exclusivitate cu rudele elevului injunghiat de cel mai bun prieten

PRO TV NEWS A TRANSMIS UN INTERVIU IN EXCLUSIVITATE CU MAMA SI BUNICA ELEVULUI OLIMPIC injunghiat chiar de cel mai bun prieten saptamana trecuta in cartierul Ferentari din Capitala.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.