Doua persoane, sot si sotie, au murit pe loc, dupa ce masina lor a fost lovita din plin de un tren Sageata Albastra


Ultimul update: Vineri 06 Iunie 2014 06:56
Data publicarii: Marti 03 Iunie 2014 14:49
Categorie: Stiri actuale

Tragedie, marti dimineata, pe Drumul National 64, in judetul Olt, unde o masina in care se aflau doi soti a fost spulberata de un tren de calatori.

Soferul, in varsta de 63 de ani, a ignorat semnalele acustice si luminoase la trecerea peste calea ferata, iar autoturismul a fost spulberat de Sageata Albastra, care l-a tarat aproape 300 de metri. Atat barbatul, cat si sotia lui, au murit pe loc.

Accidentul feroviar a avut loc marti dimineata, in jurul orei 6:00, in localitatea Piatra Olt. Masina surprinsa de Sageata Albastra a fost complet distrusa. Soferul si sotia lui, de 54 de ani, nu au avut nicio sansa. Ingroziti, localnicii spun ca, in zona, majoritatea soferilor ignora semnalele de avertizare.

"E bariera cu lumini intermitente si semnal acustic. Ce sa le faci daca ignora? Dumnezeu sa ii ierte, ce sa le fac? Doamne, ai vazut ca semnaforul face din ochi, stai ma aci, ca nu mori, unde te duci?", spune un martor.

Echipajele de interventie nu au mai putut face nimic pentru cele doua victime. Pompierii au reusit cu greu sa scoata masina de pe calea ferata.

Comisar sef Ilie Rosu, sef Biroul Politiei Rutiere Olt: "Este vorba de un autoturism care circula pe DN 64, iar la trecerea la nivel cu calea ferata din localitatea Enosesti, din Piatra Olt, desi a intalnit semnalele acustice si luminoase, nu a oprit, moment in care a fost surprins si lovit de un tren".

Alin Basasteanu, purtator de cuvant ISU Olt: "Cele doua persoane se aflau incarcerate, fara semne vitale. Acestea au fost descarcerate cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei".

Pasagerii trenului au fost preluati de o alta garnitura care i-a dus la destinatie. Iar traficul feroviar in zona a fost reluat dupa doua ore.

VIDEO PROTVPLUS.RO