Doi soți au găsit 2.500 de lei în drum spre racla cu moaștele Sf. Dimitrie. Descoperirea făcută când au sunat la Poliție
Graba şi neatenţia erau să-l coste pe un preot din Bucureşti 2.500 de lei, pe care i-a uitat pe capota maşinii sale, aflată în parcarea de pe Dealul Mitropoliei.
Din fericire pentru bărbat, teancul a fost descoperit de o familie venită din Baia Mare. Cum nu ştiau cine a pierdut banii, oamenii au sunat la 112, iar poliţiştii i-au ajutat să-l găsească pe proprietar.
Aşa şi-a început vacanţa în Capitală o familie din Baia Mare. Primul obiectiv pe care au vrut să-l viziteze cei doi soţi a fost Dealul Patriarhiei, unde tocmai se încheia pelerinajul sfântului Dimitrie. Până să apuce să aprindă o lumânare, oamenii au zărit pe o maşină un teanc de bani.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Andrei Stroia, tanarul care a găsit banii: „Nu ştiam dacă e un semn sau o încercare... mă rog, orice mi-a trecut prin cap. Era un număr afişat pe parbrizul maşinii, însă am considerat că cel mai firesc e să apelez poliţia. Era un preot destul de speriat…”
Reporter: „El ştia că i-a pierdut?”
Andrei Stroia: „Atunci a realizat când a văzut şi prezenţa poliţiei.”
Reporter: „Şi-a dat seama cum i-a pierdut?”
Andrei Stroia: „Zicea că da, îl sunase cineva la telefon, s-a luat cu discuţia şi luat a fost, ca să zic aşa!”
Gestul tânărului i-a impresioant pe ceilalţi pelerini şi nu a fost trecut cu vederea nici de reprezentanţii patriarhiei romane.
Bărbat: „Foarte frumos. Va primi şi el... se întoarce îndesat. Ştiţi cum zice Mântuitorul, un pas dacă faci spre mine, eu voi face spre tine o mie.”
Preot Adrian Agachi, purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Este de datoria fiecăruia dintre noi să ajutăm la recuperarea bunurilor pierdute. Un gest creştin frumos şi semnul educaţiei desăvârşite. Acest fapt demonstrează că valorile creştine şi comportamentul civic sunt importante în rândul tinerilor iar persoana care a acţionat astfel merită felicitări pentru onestitatea şi promptitudinea de care a dat dovadă.”
Poliţiştii le atrag atenţia celor care se gândesc să-şi însuşească bunuri pierdute că dacă fac asta comit o infracţiune, pedepsită cu închisoarea.
Francisco Iaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: „În cazul pierderii unor sume de bani sau bunuri să sesizeze poliţia, la numărul unic de urgenţă 112 sau să le predea unităților de poliţie pentru a fi identificaţi proprietarii şi pentru a fi înapoiate.”
Nu în ultimul rând, poliţiştii ne recomandă în cazul în care găsim pe stradă un portofel, să sunăm la 112 şi să evităm să-l atingem, pentru a nu distruge eventuale probe dacă proprietarul a fost victima unei tâlhării sau a unui furt.