Kovesi, despre acuzatiile aduse in dosarul Intact-RCS/RDS: "Atacurile defaimatoare la adresa mea vor impune un demers ferm"

Ultima actualizare: 08-05-2016 06:52
Laura Codruta Kovesi la

 Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca atat la data inregistrarii la DNA a dosarului Intact-RCS/RDS, cat si pe durata instrumentarii acestuia nu a cunoscut personal si nu a discutat cu nicio persoana din conducere companiei.

"Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane - directori si actionari ai Trustului Intact - au fost trimisi in judecata, a fost inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie la data de 24 aprilie 2013, inainte de numirea mea in functia de procuror sef al DNA. Atat la data inregistrarii dosarului la DNA, cat si pe durata instrumentarii acestuia nu am cunoscut personal si nu am discutat cu nicio persoana din conducerea sau cu angajati/fosti angajati ai companiei care este parte vatamata in dosar", mentioneaza Kovesi, potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Ea precizeaza ca rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul sef al DNA, ci de procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei.

"Simpla imprejurare ca, de-a lungul timpului, am avut relatii personale cu persoane angajate la o societate comerciala nu poate sa afecteze impartialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defaimatoare la adresa mea, inclusiv a vietii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale", a adaugat sefa DNA.

Potrivit comunicatului citat, precizarile procurorului-sef al DNA vin ca urmare a unor "afirmatii mincinoase si denigratoare" facute in doua emisiuni transmise miercuri de postul de televiziune Antena 3.

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti vor da pe 12 mai sentinta in dosarul in care Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Dosarul a fost inregistrat initial in data de 19 aprilie 2013 la PICCJ, iar la scurt timp a fost declinat la DNA, perioada in care Kovesi ocupa functia de inalt reprezentant la misiunea Romaniei la Bruxelles pe probleme de justitie si lupta anticoruptie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO