DNA, sesizata intr-un nou dosar legat de Elena Udrea. Peste 150.000 de euro, dati pe sepci si pernute inexistente

Ultima actualizare: 08-02-2016 06:58
Elena Udrea soseste la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) unde se dezbate un nou termen in dosarul 'Gala Bute'

Un contract cu probleme, datand din perioada cand Elena Udrea detinea portofoliul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a ajuns pe masa procurorilor anticoruptie.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a atribuit ilegal contractul de promovare a brandului turistic national cu ocazia festivalului B'ESTFEST din anul 2011, potrivit concluziilor unui raport al Corpului de Control al premierului finalizat in iunie 2015. Contractul de prestari servicii, in valoare de 695.021 de lei, (peste 150.000 de euro la cursul de atunci) a fost incheiat cu societatea Emagic Concerts SRL pe 27 iunie 2011.

"Membrii comisiei de negociere (...) au admis oferta depusa de societatea Emagic Concerts SRL, desi aceasta nu continea documentele solicitate de autoritatea contractanta in documentatia descriptiva referitoare la capacitatea societatii de a presta servicii de publicitate. Admiterea ofertei finale depusa de societatea Emagic Concerts SRL in conditiile in care aceasta era incompleta si incheierea contractului de servicii (...) au avut drept consecinta crearea unui avantaj patrimonial societatii Emagic Concerts SRL, in suma totala de 695.021 de lei", se precizeaza in raport.

In urma verificarilor s-a mai constatat ca bugetul de servicii de promovare a fost stabilit in realitate de societatea Emagic Concerts SRL, prin propunerea de parteneriat, iar devizul estimativ a fost fundamentat pe aceeasi propunere de parteneriat, care a fost copiata cu tot cu greselile gramaticale, potrivit raportului.

Corpul de Control al premierului a mai constatat ca singurul contract de publicitate si promovare incheiat in nume propriu de societatea Emagic Concerts SRL in anul 2011 a fost cel cu MDRT. In plus, in procesul verbal de receptie incheiat dupa eveniment au fost consemnate date nereale, in sensul ca materialele publicitare apareau ca livrate integral, desi unele nu au ajuns in posesia beneficiarului - mai precis 400 de tricouri, 400 de sepci si 500 de pernute.

In raport se mai mentioneaza ca a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie cu privire la faptele care ar putea intruni elementele constitutive ale unor infractiuni. Intre decembrie 2008 si februarie 2012, Elena Udrea a fost ministru al Turismului (din decembrie 2009, si al Dezvoltarii Regionale, dupa fuzionarea celor doua ministere).

In vara lui 2012, numele Elenei Udrea a aparut intr-un scandal legat de modul in care MDRT a promovat brandul de tara la concertele Lady Gaga si Red Hot Chili Peppers, cheltuind in acest scop sute de mii de euro printr-un contract cu Emagic Concerts SRL. Ministrul de atunci, Eduard Hellvig, a dat vina pe Udrea, aceasta replicand ca e vorba de un contract semnat dupa plecarea ei din fruntea turismului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO