DNA a pus sechestru pe averile lui Madalin Voicu si "Niki Scorpion". Ce proprietati are deputatul


Ultimul update: Vineri 04 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Marti 01 Martie 2016 12:17
Categorie: Stiri actuale

Problemele il urmaresc pe deputatul social-democrat Madalin Voicu. Cand a rasuflat usurat ca a scapat de controlul judiciar si de obligatia de a plati o cautiune de 500 de mii de lei, procurorii DNA i-au pus sechestru pe avere.

Masura o vizeaza si pe sotia sa. Cei doi sunt acuzati de coruptie in dosarul in care deputatul Nicolae Paun a fost deja arestat sambata.

Acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, lui Madalin Voicu i se reproseaza ca ar fi primit ilegal peste 400 de mii de lei de la Partida Romilor. Banii proveneau din fonduri europene si trebuiau folositi pentru sprijinirea comunitatilor tiganesti.

Madalin Voicu credea ca a scapat de probleme dupa ce judecatorii i-au ridicat controlul judiciar si i-au anulat cautiunea de o jumatate de milion de lei, dar iata ca el revine in fata procurorilor ca sa ii puna sechestru pe avere.

Insa in declaratia de avere a parlamentarului, publicata acum un an, nu apar foarte multe bunuri. Are doar bijuterii de familie in valoare de 40 de mii de euro. Nu are case sau terenuri si nici conturi bancare.

Madalin Voicu locuieste la bloc, aproape de centrul capitalei, insa potrivit documentelor oficiale, locuinta nu este nici pe departe proprietatea lui. asa ca procurorii anticoruptie au declansat o investigatie ampla sa afle daca au de-a face sau nu cu un parlamentar sarac.

Sau daca nu cumva are proprietati si conturi in strainatate. Verificata este si sotia deputatului. Carmen Olteanu ar fi incasat 200.000 de lei tot de la fundatia pastorita de Nicolae Paun.

Acestuia din urma i se imputa un prejudiciu de peste 6 milioane si jumatate de euro, iar sechestru asigurator este pe masura.

In cazul in care cei 3 vor fi gasiti vinovati si condamnati la sfarsitul procesului, statul va putea sa isi recupereze pagubele.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti Agerpres, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea mai multor persoane, avand calitatea procesuala de suspect ori inculpat: Nicolae Paun - pana la concurenta sumei de aproximativ 30,5 milioane lei; Madalin Voicu - pana la concurenta sumei de peste 411.000 lei; Carmen Olteanu - pana la concurenta sumei de peste 194.000 lei; Gheorghe Ivan - pana la concurenta sumei de aproape 12,4 milioane lei; Vasilica Grigore - pana la concurenta sumei de peste 676.000 lei; Valentin Pepenel - pana la concurenta sumei de aproximativ 460.000 lei; Iulian Costel Paraschiv - pana la concurenta sumei de aproximativ 14,9 milioane lei; Irina Valeria Radu - pana la concurenta sumei de peste 27,2 milioane lei; Florentina Rotariu - pana la concurenta sumei de peste 27,2 milioane lei.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea societatii Niky Scorpion Alcom SRL pana la concurenta sumei de 3.220.000 lei.

"Masura asiguratorie a fost dispusa avandu-se in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor mobile si imobile de catre persoanele sus-mentionate, pentru a servi la garantarea repararii pagubei produse prin savarsirea infractiunilor", precizeaza DNA.

VIDEO PROTVPLUS.RO