Surse: DNA a pus sechestru pe bunuri ale lui Sandu, Dragomir si alti membri ai Comitetului Executiv

Ultima actualizare: 03-07-2012 06:18

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat ca procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri mobile si imobile ale presedintelui FRF, Mircea Sandu, presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, si ale celorlalti zece membri ai Comitetului Executiv.

Toti sunt cercetati in cazul excluderii Universitatii Craiova. Sursele citate au precizat ca Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru pe un imobil apartinand lui Mircea Sandu si pe trei imobile ale lui Dragomir.

Ancheta a fost declansata in urma reclamatiei lui Adrian Mititelu. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, si alti zece membri ai Comitetului Executiv sunt cercetati in cazul excluderii Universitatii Craiova.

Adrian Mititelu, pretinde daune in urma acestui scandal, de 200 de milioane de euro, spune Gigi Becali. Finantatorul Stelei a anuntat deja ca masura dispusa de anchetatori va fi contestata in instanta, insa recunoaste ca Mititelu ar trebui sa primeasca despagubiri pentru investiile facute la Craiova.

Mircea Sandu si avocatul sau au mers, joi, la sediul DNA unde au stat circa o jumatate de ora, Cristian Ene afirmand la iesire ca au dat niste declaratii si precizand ca nu s-a pus sechestru pe bunurile federatiei sau pe cele ale conducatorului acestui for. Doi procurori ai Directiei Nationale Anticopruptie au fost prezenti, joi dimineata, la sediul LPF, in legatura cu ancheta privind excluderea Universitatii Craiova, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul LPF. Potrivit unor surse implicate in acest dosar, un agent procedural al DNA a inmanat conducerii ligii o copie a ordonantelor de punere sub sechestru a unor bunuri.

Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului. Presedintele FRF, Mircea Sandu, declara ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat in vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarare sa fie anulata fiind in cadrul votului Adunarii Generale din 2012.

Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe. Actiunea procurorilor DNA in acest caz a fost pornita pe baza plangerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011.

Clubul oltean a cerut inceperea urmaririi penale fata de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO