Ies la iveală detalii tulburătoare referitoare la viața polițistei din Brașov, care a fost găsită împușcată în apartamentul în care locuia împreună cu soțul - polițist și el - în ziua în care ar fi împlinit 29 de ani.

Arma care a ucis-o este un pistol aflat în dotarea Poliției Române.

Lângă cadavrul polițistei au fost gasite înscrisuri care induc ideea unei sinucideri - au transmis procurorii - dar mama ei susține că scrisul de pe hârtii nu ar fi al fetei ei și nu exclude o crimă. 

Sabina ar fi trebuit să își sărbătorească, vineri, ziua de naștere. Pe pagina ei de pe o rețea socială, prietenii i-au lăsat mesaje de felicitare. Nu știau că a fost găsită moartă, în bucătăria apartamentului ei, cu un pistol Carpați lângă ea, armă aflată în dotarea Poliției Române.

În blocul din Brașov în care femeia - ofițer de poliție - locuia împreună cu soțul ei, polițist și el, zgomotul armei nu a fost sesizat de nimeni.

„Noi suntem dedesubtul apartamentului si nu am auzit niciun zgomot și nici impușcătură”, a spus o vecină.

Poliția a fost anunțată de tatăl fetei

Tătăl Sabinei a fost cel cel care i-a anunțat moartea la 112. Tânară avea o rană la cap, în zona tâmplei.

Înainte să fie găsită fără viață, polițista s-ar fi certat cu soțul ei, iar disputa ar fi continuat - susține bărbatul - prin mesaje pe telefon, după ce el a plecat de acasă.

Tatăl fetei ar fi ajuns în locuința celor doi, chemat de soț ca să detensioneze situația.

Procurorii care anchetează moartea Sabinei urmează să supună unei expertize mai multe hârtii găsite lângă cadavru.

Cluadiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: „Mai multe înscrisuri care pot fi considertae justificări în care erau menționate nemulțumiri pe plan personal si profesional.”

Mama Sabinei susține că pe aceste hârtii nu ar fi scrisul fetei ei. Femeia suferă însă de o afecțiune psihică și din această cauză declarațiile ei trebuie atent verificate.

Nemulțumirile de plan personal pe care procurorii le-au găsit scrise ridică totuși întrebări și vecinilor. Relația Sabinei cu soțul ei părea perfectă.

Erau doi copii fericiți”, a spus un cunoscut.

Niciodată ceartă, era o armonie fantastică. Chiar am zis, uite, ce noroc au avut și fata asta și băiatul asta”, a adăugat un alt cunoscut.

Sabina și soțul ei erau împreună de un an, iar nunta au facut-o acum trei luni. Ea lucra în Poliție de cinci ani. A fost - mai întâi - ajutor de șef de post într-o localitate de lângă Brașov, iar în ultima perioadă, după ce a fost avansată subinspector, fusese mutată la Birorul de Prevenire a Criminalității.

Soțul ei este polițist la investigații criminale.

Sabina și soțul ei aveau amandoi dreptul de a purta armă. Sabina trecuse cu bine de ultima testare psihologică, din ianuarie.

La începutul lunii, ea ar fi avut un exercițiu de trageri și ar fi păstrat însă pistolul acasă - contrar regulilor - dar nimeni din poliție nu s-a sesizat.