„Ăștia sunt băieții noștri!”. Momentul în care polițiștii din Brăila își dau seama că victimele sunt colegii lor

Ultima actualizare: 10-06-2020 17:50

Poliţia Judeţeană Brăila precizează că maşina cu care patrulau cei doi poliţişti morţi în accidentul de marţi seară era fabricată în 2018 şi avea revizia făcută în urmă cu o lună.

"Expertiza tehnică, precum şi celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier", arată IPJ Brăila, citată de news.ro.

Într-un comunicat de presă remis miercuri de IPJ Brăila, în care se menţionează apariţia în spaţiul public a unor informaţii eronate cu privire la accidentul în care au murit doi poliţişti din comuna Ianca, se arată că aceştia se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliţie Dacia Logan, an de fabricaţie 2018, inscripţionată şi dotată cu rampă de avertizare optico-acustică.

Momentul dramatic în care polițiștii își dau seama că în mașina care arde sunt colegii lor

 


“Băi, ăștia-s ai noștri! Ăștia sunt băieții noștri!”. Acestea sunt cuvintele care se aud în timp ce pompierii se chinuiau încă să domolească flăcările. În fața echipajelor de intervenție, o mașină din care nu se mai înțelege nimic arde de câteva minute bune.

 

Pânâ când era valabilă revizia autospecialei

 

Conform IPJ Brăila, autospeciala avea revizia făcută în luna mai 2020, la reprezentanţa producătorului din Brăila, iar inspecţia tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021.

La data producerii accidentului, autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de kilometri.

"Expertiza tehnică, precum şi celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier. Considerăm că este prematur ca unele persoane să-şi exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă. Este regretabil că unii reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-şi face imagine, nefiind informaţi corect şi propagând în spaţiul public date eronate, de natură a denigra instituţia. Asigurăm cetăţenii că, la finalul anchetei penale, vom transmite public concluziile acesteia”, menţionează IPJ Brăila.

Primele concluzii despre accident

 

Accientul a avut loc marţi seară, în zona localităţii Şuteşti, după ce autospeciala de poliţie, condusă de un agent de 45 de ani, a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de un copac, după care a luat foc. În urma accidentului, poliţistul şi colega acestuia, în vârstă de 21 ani, au murit.

”Din primele informaţii, colegul nostru a pierdut controlul "autospecialei", acele sicrie pe roţi de care vă aminteam într-un articol anterior şi s-a izbit de un copac, după care maşina a luat foc. În urma accidentului, colegii noştri din cadrul Secţiei 4 Ianca – IPJ Brăila, au rămas încarceraţi şi au decedat după ce maşina a luat foc”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Europol, pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO