Desculti, murdari si flamanzi, patru frati din Arad traiesc din mila vecinilor. Parintii i-au abandonat in repetate randuri

18-11-2014 17:42


Doi parinti iresponsabili si-au lasat singuri in casa cei patru copii, fara mancare si au disparut.

Fratiorii, cel mai mare de 5 ani, iar cel mai mic de numai doua luni, au fost dusi la spital, unde medicii s-au ingrozit pentru ca erau prost hraniti si nespalati.

Politistii ii cauta pe mama si pe tatal lor, care pot ajunge la inchisoare pentru ca i-au abandonat.

Abandonati in repetate randuri de parinti, cei patru fratiori din localitatea aradeana Milova supravietuiau numai cu ajutorul vecinilor. Oamenii auzeau adesea din casa plansete care le frangeau inimile, asa ca le duceau de mancare.

Baiatul cel mare, de 5 ani, iesea din casa si le cerea vecinilor o bucata de paine.

"Venea din usa in usa si spunea: dati o tara de pita sa mancam! Ne era mila la toate vecinele, mama era plecata de 3-4 zile, a fost si o saptamana cand se supara, lasa copiii singuri, el era barbat, dar ea o mama...", povesteste o vecina.

In lipsa parintilor care dispareau de acasa zile in sir, copiii umblau flamanzi, desculti si murdari. Familia extrem de saraca locuieste intr-o casa neincalzita, cu o singura incapere, in care cei patru copii erau pur si simplu uitati.

"Veneau la toti vecinii si le dadeam, mama-sa e de vina, de ce ai facut copiii daca n-ai posibilitate sa ii tii?! Unde pleca? Dumnezeu stie!", explica vecina.

"Amandoi sunt de vina, nu numai ea, o muiere nu pleaca de bine ce ii e cu barbatul. Nu iei alocatia si o bei la birt", sustine o alta vecina.

Matusa celor 4 frati a cerut ajutorul autoritatilor cand a vazut ca parintii copiilor nu se mai intorc.

"Noaptea i-a lasat singuri in casa, i-a gasit un vecin, nu plangeau, dormeau, dar ne-a fost frica sa-i lasam. Nu e prima data cand face mama-sa asa. Ea se satura stand aici. Nu aveau ce manca? Le mai dadeam si noi si tata-su, dar el mergea sa lucre", este de parere Simona Radu, matusa copiilor.

Cei patru frati au fost dusi la spital unde medicii s-au ingrozit cand au vazut cat sunt de firavi. Cea mai mica dintre ei, o fetita de doua luni, cantareste numai 3,7 kilograme. Iar fratiorul ei de doi ani cantareste cu 4 kilograme mai putin decat greutatea normala pentru varsta lui.

"Starea lor e precara, cel marisor are o distrofie de gradul 2, iar cel mic e si el cu un spor ponderal de numai 500 de grame de la nastere pana acum. Cel de doi ani are 8 kg, el ar trebui sa aiba cel putin 12 kilograme", explica doctorul Rujita Ciurea, seful sectiei pediatrie 1, UPU Arad.

Pana cand vor fi gasiti parintii, cei patru fratiori raman in grija asistentilor sociali, care vor stabili daca se vor mai intoarce acasa. Cand vor fi gasiti, parintii iresponsabili pot fi acuzati de abandon si decazuti din drepturi.

VIDEO PROTVPLUS.RO