Morminte si vestigii ale unei biserici mai vechi, descoperite sub Biserica Alba din Capitala
In timpul lucrarilor de consolidare a Bisericii Albe din Capitala, muncitorii au descoperit cateva morminte, dar si vestigiile unei biserici mai vechi aflata aici, sub actualul lacas de cult.
Acum la Biserica Alba s-a deschis un santier arheologic, specialistii incepand sa cerceteze scheletele si ruinele gasite aici.
Deocamdata nu a fost anuntat oficial numarul mormintelor descoperite, insa unul dintre schelete avea un colier la gat.
Probabil este vorba de oameni ai bisericii, care au fost ingropati in curtea vechii biserici, care a fost atestata documentar in anul 1700.
Biserica Alba a fost refacuta radical in anul 1827, de marele clucer Nicolae Traznea, om de incredere al domnitorului Grigore Ghica, pe temelia unei biserici mai vechi (avariata de cutremure), ridicata la inceputul sec. al XVIII-lea (probabil în jurul anului 1700), de catre Visa Jupaneasa din Bajesti, impreuna cu familia preotului Neagu Darvas. Numele de “Biserica Alba” a fost folosit dupa anul 1800.
Pictura bisericii a fost realizata in ulei, in anul 1873, de renumitul pictor Gheorghe Tattarascu.
De la construirea bisericii si pana la aceasta data, biserica nu a avut pictura, fiind zugravita in alb, de unde si denumirea de Biserica Alba.