Istoria lumii, rescrisa de obiectele gasite intr-o pestera din Africa."Sunt mai vechi decat credeam"
Obiectele gasite intr-o pestera din Africa de Sud ii obliga pe istorici sa rescrie cartile de specialitate, pentru ca acum au dovada ca stramosii nostri aveau o cultura mult mai veche decat credeau expertii.
Noile date devanseaza cu 20.000 de ani perioada in care istoricii sustineau ca a fost inceputul civilizatiei umane.
Artefactele gasite intr-o pestera din Africa dateaza de acum 44.000 de ani.
In pestera Border Cave au fost gasite unelte, pigmenti folositi pentru picturi, paturi si chiar otravuri folosite de primii oameni.
Paola Villa, cercetator la Muzeul de istorie naturala al Universitatii din Colorado spune ca aceste obiecte apartin culturii San, insa aceasta a inceput cu 20.000 de ani mai devreme decat se credea.
In aceeasi perioada, primii oameni moderni (Homo Sapiens) ajungeau in Europa, unde aveau sa-i intalneasca pe oamenii de Neanderthal.
Printre obiectele gasite in pestera se numara si sageti care aveau varfurile unse cu ceara de albine si rasina toxica, scrie Live Science.
Cel mai inedit lucru de aici este insa un bat pe care exista inca urme de acid ricinoleic, care se gaseste in uleiul de ricin.
Otrava naturala era probabil folosita pentru a unge varfurile sagetilor. Este cea mai veche dovada gasita pana acum care atesta modul in care oamenii foloseau otravurile, la vanatoare.
Potrivit paleoantropologului Lucinda Backwell, de la Universitatea din Witwatersand, Africa de Sud, descoperirea aceasta va ajuta specialistii sa umple “verigile lipsa” din istoria civilizatiei umane.
Aceste tehnici de vanatoare existau in Africa inca de acum 60.000 de ani si ulterior s-au raspandit si in Europa, explica ea.
Sursa: LiveScience
Etichete: africa de sud, descoperire, unelte, pestera, otrava,
Dată publicare:
01-08-2012 09:56