Deputații au respins legiferarea parteneriatului civil. Ce riscă România în această situație

Ultima actualizare: 28-09-2021 19:51

Deputații au spus nu marți parteneriatului civil în România.

O propunere legislativă, care ar fi trebuit să le ofere drepturi egale cuplurilor necăsătorite, sau cu parteneri de același sex a fost respinsă cu o largă majoritate de voturi în camera decizională a Parlamentului.

Grav este că proiectul a fost respins deși instanțele europene, Parlamentul European, și Curtea Constituțională a României, au spus că țara noastră, trebuie să reglementeze acest aspect.

În acest moment, în România, cuplurile necăsătorite, fie că vorbim de un bărbat şi o femeie sau persoane de acelaşi sex, nu pot moşteni bunuri de la partener, nu pot lua credit cumulând veniturile, nu au concediu cu plată pentru boală sau decesul partenerului și nu pot beneficia de asigurarea medicală a celuilalt şi nu pot semna acte medicale pentru partener.

Sunt câteva dintre problemele pe care Uniunea Europeană încearcă să le rezolve pentru cei necăsătoriţi. României în special i s-a cerut să ia măsuri. Deputaţii români au suspus la vot o lege în acest sens.

Dănuț Aelenei, Deputat AUR: "Grupul AUR a votat împotriva acestei legi pentru că susţine familia. Suntem împotriva legii firii”.

Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale: ”Dacă e Gigel şi Gigel sau Maricica şi Maricica, intrăm în altă discuţie. Dar dacă vrei drepturi trebuie să spui lucrul ăsta. E simplu".

Gheorghe Daniel, PNL: "O formă de a păcăli societatea în vederea instaurării căsătoriei între persoane de acelaşi sex, mascată. Paradoxal în Roma antică există ceva asemănător cu parteneriatul civil care a fost scos în afara legii de împăratul Iustinian, un stra-roman".

Dumitru Coarnă, PSD: "Acest parteneriat nu vine decât să înşele atenţia din punct de vedere juridic să transforme societatea românească în altceva decât ce a lăsat Dumnezeu".

Singurii care au susţinut proiectul de lege au fost deputaţii USR.

Geanina Tulbure, USR: "Parteneriatul civil se referă şi la cuplurile heterosexuale, aşa că hai să ne revenim pentru că suntem în UE".

Pe lângă România alte 5 state europene nu au reglementat drepturile cuplurilor necăsătorite. Polnia şi Ungaria sunt deja în procedura de sancţionare. În parlamentul României mai sunt două propuneri legislative pe această temă.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!