Femeia care a intrat cu masina in poarta din fata Guvernului este cercetata psihiatric. Ce spun cei care au vazut impactul

18-03-2017 08:02


Femeia care a intrat cu masina in poarta din fata Guvernului, dupa ce a trecut printre protestatarii din Piata Victoriei este cercetata pentru distrugere si evaluata psihiatric.

Evaluarea are loc in spitalul in care a fost internata in urma incidentului care a avut loc vineri seara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat sambata ca in cazul incidentului din Piata Victoriei a fost intocmit dosar penal pentru infractiunea de distrugere.

"Persoana in cauza a fost internata intr-o unitate spitaliceasca de specialitate, pentru evaluare psihiatrica”, a precizat Diana Sarca.

Femeia le-a spus politistilor ca nu-si aminteste cum a ajuns cu masina in poarta Guvernului, astfel ca, in cadrul anchetei, s-a stabilit sa fie supusa unei expertize psihiatrice, in Spitalul "Alexandru Obregia”, unde este in prezent internata, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Ce s-a intamplat vineri seara in Piata Victoriei

Au fost momente de panica, vineri seara, in fata Palatului Victoria, din Capitala. O femeie de 40 de ani a intrat cu masina in gardul din fata cladirii, dupa ce - cred martorii - i s-ar fi facut rau la volan.

Soferita a semanat spaima si in randul celor cateva zeci de protestatari din piata, pe langa care a trecut milimetric, spun martorii.

Cele cateva zeci de persoane care protestau vineri seara in Piata Victoriei au trecut prin momente de spaima cand au vazut ca masina trece razant pe langa ei. Soferita venea dinspre Bulevardul Ion Mihalache, iar in intersectia din fata Guvernului a pierdut controlul volanului, povestesc martorii.

"Cel mai probabil, femeii i s-ar fi facut rau la volan". Martorii spun ca aceasta ar fi patruns cu masina in perimetrul pentru protestatari, apoi s-a oprit in poarta Guvernului."

Protestatar: "De doua ori a privit in dreapta, s-a asigurat frumos, ca am urmarit-o. A plecat pe bulevard. A oprit acolo exact unde se vede masina, dupa care a pornit si a accelerat - zbang, in poarta!"

Protestatar: "Piata era .. slava domnului ca nu era plina. Erau cateva zeci de manifestanti si acea masina alba a ocolit prin piata. La cateva secunde s-a auzit un zgomot si apoi am vazut ca domnisoara respectiva intrase in poarta Guvernului."

Alarmate, fortele de ordine au incercuit imediat masina.

Protestatar: "Un jandarm a deschis portiera. Era lesinata doamna, era... Am incercat sa mergem catre dansa toti cei care eram aici, dar ne-au oprit jandarmii."

In scurt timp, femeia a fost preluata de o ambulanta.

Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: "Aproximativ, in jurul orei 20:40, colegii de la Rutiera au observat un autoturism care a intrat cu destula putere in gardul ce imprejmuieste zona Guvernului. La volan se afla o femeie, o conducatoare auto de aproximativ 40 de ani. Persoana a fost transportata la spital in vederea unei evaluari medicale."

Politistii fac acum investigatii si incearca sa afle din ce cauza s-a petrecut accidentul.

VIDEO PROTVPLUS.RO