Declaratii cruciale pentru soarta lui Gabriel Oprea, in fata judecatorilor. Cum a ajuns la el un teren primit spaga de Ontanu

Ultima actualizare: 17-04-2017 09:07

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a dat primele declarații in dosarul penal al lui Neculai Ontanu si al nepoatei sale, avocata Loredana Radu.

Unul dintre terenurile pe care fostul edil l-ar fi primit spaga a ajuns la Oprea, iar fostul ministru a vorbit despre acest transfer de proprietate.

Gabriel Oprea ar fi vrut sa nu dea astazi declaratii, ca sa se consulte cu avocatul sau, inainte sa stabileasca exact ce detalii sa-i dea judecatorului. El a trebuit sa vorbeasca despre terenul pe care l-a primit cu tilul de vanzare-cumparare chiar de la nepoata sa, avocatul Loredana Radu, care este acuzata si judecata in acest dosar alaturi de fostul edil al sectorului 2.

De altfel, la un moment dat a existat banuiala ca spaga data lui Neculai Ontanu in contul unei retrocedari a peste 80.000 de metri patrati in sectorul 2 al Capitalei era destinata in realitate fostului coleg si sef de partid al lui Ontanu, Gabriel Oprea.

Nu exista insa nicio acuzatie oficiala impotriva fostului ministru de Interne, care a vorbit astazi de o afacere, pur si simplu. Fostul sef de la Interne le-a spus celor din sala de judecata cum a fost el sperial de criza bancara si imobiliara, cum si-a scos milionul de euro pe care-l avea in conturi si cum a ajuns sa cumpere de la nepoata sa acest teren de 1000 de metri patrati, pentru 400.000 de euro.

Interesant este faptul ca nepoata lui Gabriel Oprea platise pentru acest teren, spunea ea, doar 50.000 de euro. Si iata cum Gabriel Oprea, pe de o parte, a facut investitii imobiliare, iar pe de alta partea nepoata lui s-a imbogatit. Insa mai interesant este faptul, dupa cum a recunoscut chiar fostul ministru de Interne, ca nu putini au fost arhitectii care l-au avertizat sa nu cumpere acel teren, pentru ca nu poate construi nimic acolo.

Asta chiar daca, la vremea respectiva, Oprea voia sa ridice acolo un hotel. De altfel, terenul respectiv a fost donat ulterior fiicei lui Gabriel Oprea.

Asadar este o declaratie foarte importanta, poate chiar cruciala, si nu doar pentru cei judecati in acest dosar de coruptie, cat mai ales pentru Gabriel Oprea. Procurorii DNA au disjuns deja cercetarile si fac in continuare investigatii.

In prezent, statutul lui Oprea este de martor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO