De ce poartă haine de musulmani româncele de etnie romă din Londra. Cum sunt păcăliți arabii
Tragedia din Caracal a scos la iveală nu numai problemele de ordin tehnic din cadrul sistemului de localizare a victimelor din România, ci și pe cele de ordin uman, într-o țară în care traficul de ființe umane este un fenomen reclamat chiar și de SUA.
În luna iulie a acestui an, Statele Unite ale Americii a avertizat în mod oficial că Guvernul României nu îndeplineşte în totalitate standardele minime în vederea eliminării traficului de fiinţe umane, chiar dacă depune eforturi semnificative în acest sens.
Iar unul dintre brațele caracatiței acestui fenomen al traficului de ființe umane românesc este cerșetoria, despre care emisiunea ”România, te iubesc!” a vorbit pe larg într-o ediție din luna mai a acestui an.
Invitat la podcastul ”România, știi bine!”, corespondentul Pro TV Cosmin Savu spune că, în general, copiii români care sunt puși la cerșit în țările din UE sunt rude ale celor care îi învață să practice această ocupație - după ce părinții lor sunt păcăliți că o să o ducă mai bine în străinătate.
”Rețeaua, cum începe. Îi promite părintelui că o să-i ducă copilul în străinătate, copil care se bucură, pentru că probabil o să mănânce mai bine, o să aibă acces la o apă caldă mai repede decât ar avea-o în Strachina, și o să primească și niște bani. Ei sunt pe diverse structuri, pentru că cei mici sunt foarte buni la cerșit, cei măricuți sunt buni la furat. ” - spune Cosmin Savu.
În această rețea de cerșetorie nu se află doar minori, ci și adulți. În Marea Britanie, de exemplu, româncele de etnie romă îi păcălesc pe musulmani să fie mai darnici îmbrăcându-se în haine de musulmani.
”Au fost și niște documentare britanice făcute, cum se îmbrăcau în haine de musulmancă, pirandele noastre, pentru a putea fi mai accesibile la a primi bani. De ce? Musulmanii sunt mai darnici, mai atenți, pentru că au zakatul. În perioada Ramadanului ei sunt mai darnici și dau până la 10 % din veniturile lor celor nevoiași.
Și doi, pentru că în zonele alea oamenii nu umblă cu cardul. Cei din Orient, în general, umblă cu cash mai mult și atunci aveai șanse mai mari de a primi bani. Țigăncile noastre sunt îmbrăcate și identificate pe camerele de spraveghere din Londra” - mai spune Cosmin Savu.
Emisiunea România, te iubesc a prezentat caracatiţa cerşetoriei, dar şi neputinţa statului român în faţa imaginii dezastruoase pe care conaţionali de-ai noştri ne-o fac, dar şi eşecul autorităţilor judiciare în combaterea reţelelor transfrontaliere.
În februarie 2019, la Tribunalul din Miercurea Ciuc, 25 de de indivizi consideraţi traficanţi de copii din oraşul Ţandărei au fost achitaţi în prima instanţă.
”România, știi bine”, EPISODUL VII, cu Cosmin Savu, poate fi urmărit integral aici!
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, londra, Romania te iubesc, cersetori, musulmani, arab, tigani,
Dată publicare:
08-08-2019 13:31