Daniel Tudor si Ovidiu Marian raman in arest la domiciliu. Instanta a respins definitiv contestatiile celor doi
Daniel George Tudor, fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), si Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, raman in arest la domiciliu.
Cei doi vor fi cercetati in continuare de DNA in arest la domiciliu. Decizia a fost data miercuri de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres.
Instanta suprema a respins contestatiile inaintate de cei doi si de procurorii DNA, fiind mentinuta solutia data pe 20 februarie de un alt complet de la ICCJ, decizia fiind definitiva.
DNA a cerut instantei supreme arestarea preventiva a lui Daniel George Tudor pentru savarsirea infractiunii de luare de mita si arest la domiciliu pentru Ovidiu Marian, acuzat de trafic de influenta.
In acelasi dosar, senatoarea Doina Anca Tudor, fosta sotie a lui Daniel Tudor, este urmarita penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru complicitate la luare de mita.
Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri.
"Suma de bani amintita a fost remisa lui Daniel Tudor in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Doina Tudor, senator, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta, cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani. De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", sustin procurorii.
DNA arata ca, in urma sumelor remise cu titlu de mita, la 26 aprilie 2013, Daniel Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii.