"Cel mai bine platit bugetar", retinut de DNA. Mita enorma pe care e acuzat ca primit-o

×
Codul embed a fost copiat

Daniel Tudor, renumit odinioara ca era „bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania”, a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie.

George Daniel Tudor, fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a fost audiat joi la Directia Nationala Anticoruptie si la finalul audierilor, retinut. De asemenea, fosta lui sotie, senatoarea Doina Anca Tudor este urmarita penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru complicitate la luare de mita, in acelasi dosar.

Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Daniel Tudor urmeaza sa fie prezentat vineri Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de luare a masurii arestului preventiv pentru 30 de zile, iar Ovidiu Marian va fi prezentat cu propunere de luare a masurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri.

Citește și
salarii ASF
"E imoral sa-ti dai prime de 70.000 de euro". Senatorii vor sa-i puna pe Rusanu si pe colegii din ASF sa dea banii inapoi

"Suma de bani amintita a fost remisa lui Daniel Tudor in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Doina Tudor, senator, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta, cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani. De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", sustin procurorii.

DNA arata ca, in urma sumelor remise cu titlu de mita, la 26 aprilie 2013, Daniel Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea SRI.

Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta afirma ca Daniel Tudor un personaj extrem de controversat, al carui nume a mai aparut intr-un mega-scandal de coruptie, cel care a dus la arestarea preventiva a lui Ilie Carabulea, fostul proprietar al Carpatica Asig, si la retinerea si arestarea preventiva a fostului sef al ASF Dan Radu Rusanu.

Daniel Tudor a aparut in interceptarile procurorilor si exista suspiciuni ca ar fi fost implicat in diferite masinatiuni la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor pentru protejarea companiei lui Carabulea. Joi, potrivit unor surse din ancheta, Daniel Tudor a fost chemat la DNA pentru o acuzatie de luare de mita, suma pe care ar fi primit-o fiind de 300.000 de euro.

Dupa ce a condus CSA, Daniel Tudor a devenit vicepresdinte la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si unul din adjunctii lui Rusanu. Alaturi de el ar putea ajunge in fata procurorilor anticoruptie si alte personaje implicate in dosarul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Citeste si: Salariul fabulos al vicepresedintelui ASF inainte de decizia de scadere a lefurilor angajatilor institutiei

In 2012, cand a preluat sefia CSA, se spunea despre Tudor ca ar fi bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania – peste 20.000 de euro pe luna. El a promis atunci ca va dezvalui suma, apoi a revenit, spunand ca"sunt norme europene care interzic divulgarea salariului si ar trebui sa incalc aceste norme”.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Ce se intampla cand un angajat ASF isi cumpara asigurare RCA ca un om obisnuit.
Ce se intampla cand un angajat ASF isi cumpara asigurare RCA ca un om obisnuit. "Am comandat, apoi am primit un telefon"

Soferii trebuie sa fie atenti cand isi cumpara o asigurare RCA online. Se pot trezi ca platesc mai mult decat au fost anuntati initial. Asa au patit si reprezentantii ASF, institutie care supravegheaza piata asigurarilor.

"E imoral sa-ti dai prime de 70.000 de euro". Senatorii vor sa-i puna pe Rusanu si pe colegii din ASF sa dea banii inapoi

In timp ce Dan Radu Rusanu asteapta sa afle daca va fi arestat, senatorii ii cer lui si colegilor din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara, sa returneze primele uriase incasate in ultimele doua luni ale anului. Altfel, vor fi demisi.

Cine este Ilie Carabulea. Regele autocarelor, retinut de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie
Cine este Ilie Carabulea. Regele autocarelor, retinut de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, a fost retinut marti seara de procurori intr-un dosar de coruptie. Acestia vor cere arestarea lui, precum si a altor doua persoane de la Carpatica Asig.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.