Averea impresionanta a lui Daniel Tudor. Fostul vice ASF a fost retinut de DNA chiar cand se pregatea sa plece in Miami

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10
daniel tudor

Daniel Tudor, cel care a condus Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, a fost retinut de DNA chiar inainte sa plece in Statele Unite, ca sa-si amenajeze un apartament cumparat in Miami.

Acuzat ca ar fi primit mita 300.000 de euro de la proprietarul companiei de asigurari Carpatica, el ar putea fi obligat sa isi schimbe planurile daca judecatorii Instantei Supreme il vor aresta preventive. Nici fosta lui sotie, senatoarea Doina Tudor, de care a divortat de curand, nu sta prea bine cata vreme cererea de incuviintare a arestarii sale a ajuns la Parlament.

Daniel Tudor a iesit din sala de judecata liber pentru ca i-a expirat ordonanta de retinere. In fata judecatorilor, fostul vicepresedinte ASF a incercat sa explice ca mita pe care procurorii il acuza ca a primit-o nu a ajuns la el. Banii ar fi au ramas la posibilul intermediar, fostul secretar general al Senatului, Marian Ovidiu.

Procurorii DNA sustin insa ca Tudor a primit banii ca sa nu faca un control serios la Carpatica Asigurari, o companie care isi despagubea cu greutate clientii, mai ales in cazul dosarelor de dauna, pentru ca nu avea lichiditati. Acum 2 ani, cand s-au strans mii de plangeri impotriva societatii, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara sustinea ca totul este in regula. In 2014, Carpatica a intrat in procedura de redresare financiara insa soarta ei va fi decisa abia luna viitoare.

Acum, procurorii sustin ca mita pentru Tudor ar fi fost de 3 milioane de euro, insa doar 300.000 ar fi ajuns la el. “Daniel Tudor a cerut ca unele transe sa fie date prin intermediul sotiei sale. Asa ca pentru remiterea unei transe de 100.000 de euro Marian Ovidiu s-a intalnit cu senatoarea Doina Tudor care a venit cu masina personala in fata locuintei sale. Marian Ovidiu a urcat in masina unde i-a inmanat banii".(sursa: Dosarul de arestare)

Daniel Tudor a fost unul dintre cei mai bine platiti functionari de la stat iar declaratia de avere din perioada in care ar fi acceptat mita este de invidiat.

In 2013 avea 8 terenuri in Bucuresti, Ilfov si Buzau, 3 case si 3 apartamente in Bucuresti, Belgia si la Miami in SUA, 2 barci cu motor si 1 skijet, 2 masini, bijuterii si ceasuri de 100.000 de euro. In banci detinea impreuna cu fosta sotie 2 milioane de euro si aproape un milion de dolari, la care se adauga plasamente si imprumuturi de 750.000 de euro.

Ironia sortii a facut ca sub acelasi acoperis al Instantei Supreme sa fi ajuns si Ilie Carabulea, nimeni altul decat omul de afaceri care l-ar fi mituit pe Daniel Tudor dar si cel care l-a denuntat la DNA.

Ilie Carabulea, denuntatorul lui Daniel Tudor: “Am incredere deplina in justitie si in toate organismele abilitate ale statului.”

Ilie Carabulea este deja judecat pentru acuzatii de dare de mita in dosarul ASF alaturi de mai multe persoane, intre care Dan Radu Rusanu. Un nou suspect este si senatoarea Doina Tudor, care a negat acuzatiile.

Fosta sotie a lui Daniel Tudor, senatoarea Doina Tudor este acuzata de complicitate la luare de mita iar procurorii vor sa solicite arestarea ei preventiva. Asa ca au cerut incuviintarea Senatului.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO