Arest la domiciliu pentru Daniel Tudor, fostul vicepresedinte al ASF. Aceeasi masura, luata si in cazul lui Marian Ovidiu
Daniel Tudor, fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a fost plasat in arest la domiciliu.
Magistratii instantei supreme au luat decizia vineri noapte, dupa o zi intreaga de audieri. Aceeasi masura preventiva a fost luata si in cazul fostului secretar general al Senatului Marian Ovidiu.
Daniel Tudor este acuzat ca ar fi primit 300 de mii de euro mita, iar o parte din banii platiti de proprietarul companiei de asigurari Carpatica, Ilie Carabulea, ar fi fost data prin intermediul sotiei lui Tudor, senatoarea Doina Tudor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daniel Tudor respinge acuzatiile si sustine ca este posibil ca banii sa fi ramas la celalalt presupus intermediar, Marian Ovidiu. Procurorii DNA vor contesta insa decizia si vor insista ca Tudor sa fie retrimis in arestul politiei.
Suspecta in acelasi dosar este si fosta lui sotie, senatoarea Doina Tudor, pentru care procurorii au cerut deja incuviintarea arestarii sale.
Reporter: Ce s-a intamplat cu banii pana la urma? Unde au ajuns?
Daniel Tudor: In niciun caz la mine...
Reporter: Dar la cine? Este posibil sa fi ajuns la sotia dvs.?
Daniel Tudor: In niciun caz nici la ea...
In fata judecatorilor, fostul vicepresedinte ASF a incercat sa explice ca mita pe care procurorii il acuza ca a primit-o nu a ajuns la el.
Dupa o zi intreaga petrecuta in Instanta Suprema, Daniel Tudor a respirat din nou aerul libertatii. Ordonanta de retinere, emisa de procurori pe numele sau, a expirat cu mult inainte de finalul procesului.
Cu toate acestea, Daniel Tudor a ramas la Curtea Suprema, pana in miez de noapte, cand judecatorii de la Curtea Suprema au decis sa-l aresteze la domiciliu. Aceeasi masura, a fost luata si in cazul lui Marian Ovidiu, fostul secretar general al Senatului. El ar fi posibilul intermediar al mitei de 300.000 de euro si nu este exclus ca banii sa fii ramas la el, sustin surse din ancheta.
Procurorii DNA sustin insa ca Daniel Tudor a primit banii ca sa nu faca un control serios la Carpatica Asigurari, o companie care isi despagubea cu greutate clientii, mai ales in cazul dosarelor de dauna, pentru ca nu avea lichiditati. Acum 2 ani, cand s-au strans mii de plangeri impotriva societatii, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara sustinea ca totul este in regula. In 2014, Carpatica a intrat in procedura de redresare financiara, insa soarta ei va fi decisa abia luna viitoare.
Acum, procurorii sustin ca mita pentru Tudor ar fi fost de 3 milioane de euro, insa doar 300.000 ar fi ajuns la el.
"Daniel Tudor a cerut ca unele transe sa fie date prin intermediul sotiei sale. Asa ca, pentru remiterea unei transe de 100.000 de euro, Marian Ovidiu s-a intalnit cu senatoarea Doina Tudor, care a venit cu masina personala in fata locuintei sale. Marian Ovidiu a urcat in masina unde i-a inmanat banii" - se spune in dosar.
Daniel Tudor a fost unul dintre cei mai bine platiti functionari de la stat, iar declaratia de avere din perioada in care ar fi acceptat mita este de invidiat.
In 2013, avea 8 terenuri in Bucuresti, Ilfov si Buzau, 3 case si 3 apartamente in Bucuresti, Belgia si la Miami in SUA, 2 barci cu motor si 1 skijet, 2 masini, bijuterii si ceasuri de 100.000 de euro. In banci, detinea impreuna cu fosta sotie 2 milioane de euro si aproape un milion de dolari, la care se adauga plasamente si imprumuturi de 750.000 de euro.
Ironia sortii a facut ca sub acelasi acoperis al Instantei Supreme sa fi ajuns si Ilie Carabulea, nimeni altul decat omul de afaceri care l-ar fi mituit pe Daniel Tudor, dar si cel care l-a denuntat la DNA.
Ilie Carabulea, denuntatorul lui Daniel Tudor: "Am incredere deplina in justitie si in toate organismele abilitate ale statului."
Ilie Carabulea este deja judecat pentru acuzatii de dare de mita in dosarul ASF, alaturi de mai multe persoane, intre careDan Radu Rusanu. Un nou suspect este si senatoarea Doina Tudor, care a negat acuzatiile.
Fosta sotie a lui Daniel Tudor, senatoarea Doina Tudor, de care a divortat de curand, este acuzata de complicitate la luare de mita, iar procurorii vor sa solicite arestarea ei preventiva. Asa ca au cerut incuviintarea Senatului.
Sursa: Pro TV
Etichete: luare de mită, arest la domiciliu, ASF, Daniel Tudor,
Dată publicare:
20-02-2016 07:41