Dan Adamescu mai are 24 de ore la dispozitie sa achite o cautiune uriasa. Cum vrea sa plateasca omul de afaceri

15-03-2016 13:26


Omul de afaceri Dan Adamescu numara ceasurile pana cand ii va expira termenul limita la care trebuie sa achite cautiunea uriasa de 40 de milioane de lei.
 

Anchetat pentru posibila fraudare a propriei companii de asigurari, Astra, Adamescu mai are 24 de ore la dispozitie sa puna banii la banca, daca nu vrea sa ajunga in arest.

Dan Adamescu si avocatii sai incearca sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a se achita de aceasta obligatie. Este vorba despre plasarea milionarului sub control judiciar pe cautiune, pe data de 7 martie, atunci cand procurorii DNA i-au dat un ragaz de 10 zile pentru a achita aceasta suma fabuloasa de 40 de milioane de lei.

Banii ar fi trebuit depusi intr-un cont aflat la dispozitia DNA, iar in caz contrar, procurorii vor cere arestarea preventiva a omului de afaceri acuzat ca a provocat falimentarea companiei Astra Asigurari.

Prejudiciului in acest dosar este estimat la 800 de milioane de lei, de unde si valoarea cautiunii stabilite.

Surse apropiate lui Dan Adamescu sustin ca omul de afaceri nu va contesta nici masura controlului judiciar, nici cautiunea. Este dispus sa o achite, insa nu in forma baneasca, ci punand gaj mai multe proprietati. Este vorba despre proprietati imobiliare, printre care se numara si o tipografie.

Procurorii DNA ar putea accepta aceasta propunere, dar ramane de vazut daca miercuri, cand va expira termenul, aceste formalitati vor fi indeplinite.

VIDEO PROTVPLUS.RO