Cutremur cu magnitudinea de 3,4 inregistrat in judetul Galati, marti dupa-amiaza. Zonele in care a fost simtit seismul

Ultima actualizare: 12-06-2015 07:17
cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 s-a produs marti dupa-amiaza, la ora locala 13:44, in judetul Galati, conform Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul a avut loc la o adancime de 21 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Tecuci (21 km), Marasesti (36 km), Focsani (37 km), Galati (47 km) si Adjud (52 km).

Cutremurul din Moldova este al doilea seism de peste 3 grade pe Richter produs marti in Romania.

Pe de alta parte, in Grecia (la nord de Atena) in noaptea de luni spre marti s-a produs un cutremur de magnitudine 5,2 grade pe Richter. Seismul a fost puternic resimtit in capitala Greciei, a anuntat pe site-ul sau Institutul american de geofizica (USGS). Observatorul geodinamic din Atena a evaluat seismul la 5,3, precizand ca epicentrul a fost localizat in mare.

In Romania, cel mai mare seism din acest an s-a produs in data de 29 martie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter. Conform datelor INFP, de la inceputul anului 2015, in zona seismica Vrancea, au mai fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul avand loc in data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare inregistrata in Romania in ultimii ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO